pillllans

Alla inlägg under juni 2009

Av Pernilla - 7 juni 2009 13:28

Vilket jädra väder det kom då. Här ösregnar det och det åskar tydligen i närheten.. Hm, kan man ha sån tur att det drar förbi och blir fint lagom till e.m/kvällen!? Vi hoppas på det, annars longerar jag nog idag så får det bli ridbilder imorn.

Av Pernilla - 7 juni 2009 11:10

Söndag idag då, blir en lugn dag tror jag. Förhoppningsvis stallet med syster sen så jag kan leverera lite ridbilder här på bloggen som jag lovat =)

Tänkte ta en långpromenad med Boss också... Så tänkte jag åka till mormor och morfar på kaffe också och då hade jag ju kunnat passa på och vägt mej också för det har jag inte fått gjort på länge ju. Se om kampen lönar sej eller inte... Men igår var jag dum, lockelsen blev för stor. Jag åt choklad!! *hmpf* Men man måste ju få unna sig gottesaker också, eller hur!?

Ja uppdaterar under dagen här och förhoppningsvis med fina bilder sen =)


Av Pernilla - 6 juni 2009 21:24

Kom hem ifrån stallet för en stund sen. Han è ju bara för underbar min pärla! Mått så segt hela dagen så orkade inte med någon jätte aktiv ridning utan valde då en barbacka tur. Det ångrade jag inte... Helt underbart mysigt!

Red ut en liten sväng, red sen i paddocken och avslutade med att skritta av han ute på ängarna... Idag var han riktigt pigg, men lika samarbetsvillig och positiv som pigg så det var ju toppen. Han jobbade sej jättefint i skritten och även bra i traven. Hans förutsättningar i traven är ju dock inte den bästa med mej uppepå utan sadel, haha... Men jag höll mej fast stadigt åtta varv i sträck i traven, fattar det knappt själv. Jag tycker ju att Calle är riktigt skumpig och sen är han hal och sitta på också. Men det gick som sagt riktigt bra, *lite stolt över mej själv* Dröjer nog dock innan jag galopperar barbacka, haha. Men det kommer. Jag ska allt hoppa han barbacka också =)  Nu ska jag väl kanske inte säga för mycket men. Jag tycker om att rida barbacka emellanåt, stärker min balans riktigt bra och tror Calle uppskattar det med!? Förhoppningsvis... Idag hade jag mer tur med vädret, det har ju vart skit det senaste dagarna. Började regna idag också och tänkte då - suck! Men det försvann och sen blev det riktigt fint väder. Hoppas vi får såna där goa sommarsoldagar snart igen! Idag ställde jag Calle en stund i hans nya box, han såg allt lite snopen ut när vi gick förbi hans gamla och fortsatte ner i stallet. Mindre glad blev han när han tittade ut genom fönstret och fick syn på alla kor, hehe.. Var väl kanske inte den bästa utsikten enligt honom!? Fick tagit lite kort idag som jag lägger ut, filmade han även idag också men då jag inte tål att ha med min egna röstså skippar jag den. Dock har syster lovat att följa med imorn och fotografera/filma när vi rider =)  HOPPAS vädret håller sej bra, tror inte hon vill stå i varken ösregn eller blåst därute... Mm, får se imorn =)



Calle i nya boxen :)

 


Det finns ett ställe i hagen som Calle bara älskar att stå på. -Berget! Calles egna bergsknall, där står han väldigt ofta som herren på täppan!

 

Av Pernilla - 6 juni 2009 14:40

Mår väl lite diskuterbart bara men en uns huvudvärk och en del trötthet... Det som skulle bli lite igår blev lite mer... Började förfesten hos lillebror och begav oss sedan ner till vår lilla hemmapub. Mycket trevligt!

Så nu sitter jag mest och försöker piggna till så jag kan åka till stallet och rida..

Ikväll vet jag inte alls vad som sker, något får hända. Jag kommer inte vara varken nykter eller hemma. Min lediga helg = party helg =)

Precis ätit grillat nu, fasen vad gott det är. Kan bara inte tröttna på grillad mat. MM!!

Idag ska M lasta och flytta Lisa (Min häst jag hade innan Calle) och jag hade så jättegärna velat följt med och hjälpt till. Men då jag inte hunnit köpa mej en egen bil än och det inte fanns någon att låna idag så blir det svårt att åka. Men M, lycka till och var envis mot damen! Det kommer gå bra!!

Själv sitter jag och kollar på hästtransport lite med, får köpa mej bilen först för då vet jag hur mycket pengar det finns till övers för en transport =)

Så är det... Men ska försöka vila huvet lite nu tror ja, så jag orkar göra något av det som återstår på denna dagen =)

Känner mej lika sliten som jag ser ut nästan :P

YES

Av Pernilla - 5 juni 2009 13:08

Då var kursen inskickad... Bara att börja på nästa! Hoppas det blir godkänt, känner just nu att jag struntar i att jobba upp till VG eller MVG. Bara det blir godkänt så jag blir klar någon gång. Håll tummarna è ni stjyssta =)


Vilket ösregn det kom alldeles nyss, skit trist ju. Nu har vi ju ändå haft sämre väder några dagar så nu kan det ju få bli fint igen, eller hur!?

Tänkte bege mej ut till stallet för att rida en stund i paddocken men avvaktar nog lite ifall vädret bättrar sej. Har ju trots allt hela dagen fri!! Ska ta och städa ur min gamla box snart också, har ju bytat box i stallet till en större hörnbox som jag verkligen hoppas på att Calle kommer trivas i!

Förresten så har jag börjat rida mer och mer på det "gamla" tre-delade bettet vilket funkar bra, uteritt sker dock fortfarande på kimblewicket. Då bommar läggs fram så har jag också haft kimblet, har väl och göra med att det inte stått särskilt mycket bommar på schemat det sista och när det väl gör det så blir Calle GLAD = Stark!

Väntar också lite frenetiskt på att få plats i specialgrupperna hopp/dressyr på klubben. Hoppas på det bästa till hösten. Annars en "vanlig" lektionsgrupp kanske?! Då för H givetvis...

Ja hoppas vädret bättrar sej som sagt, får la ställa in Calle på tork en stund annars och ta på mej regnkläder!? =)


Nu ska jag äta frukost vilket inte hunnits med då skolarbetet vart i kris om och bli färdigt!! Chooo


Kan inte beskriva hur j-a glad denna hunden gör mej! Skulle slåss in i det sista för honom, så vet du!


Av Pernilla - 4 juni 2009 22:25

IMORGON!!!! PANIK!!!


What the hell? Hmm, sitter med 16 frågor kvar, ska väl lyckas knäcka dom inatt och skicka in det imorn till morran. Bara måste det!!

Jobbat idag till fyra, dagen har gått i ett alltså men så kul när man har så underbara kollegor. Bara älskar dom!!! 

Direkt efter jobbet stack jag in till uddevalla för att kolla utbudet av v70;isar men hitta ingen i min smak. Vet ju vad jag vill ha och det ska vara runt -02;a, svart inredning med helskinn och det enda riktiga måstet egentligen - en Dragkrok =)  Ska heller inte gått för långt och den ska ha fullstämplad service bok! det va väl det hela, jo förresten, ingen vit eller röd bil what so ever!! Ugly, dont like!! Nää helst mörk, annars en snygg färg. Ja vi får la se, känns som det kan dröja innan jag hittar "min" bil. Haha.. Tur kanske att V70 är en så populär bil och finns så många utav =)

 Nää va sitter jag här och divlar för, måste måste måste plugga... Återkommer nog sen i min rast =)  Tjohooo !!!


Typ så här känner jag mej för nattens pluggande.....



Av Pernilla - 3 juni 2009 13:52

Har blivit utmanad till en lista! Självklart antar jag, man ska ta bort en fråga och ersätta med en egen och sedan skicka vidare till en bloggare. Så Maria, turen går till dig!

1. Vilken parfym använder du?
Puma Jamaica oftast

2. Dagens låt?
Alex R med vinnarlåten Fairytale

3. Vad läser du just nu?
Senaste Vecko revyn

4. Dagens höjdpunkt?
Att jag är ledig idag!

5. Vad skulle du vilja lära dig?
Rida ännu bättre =)

6. Vad var ditt senaste inköp?
Tre par skor förra veckan

7. Vad är ditt favoritdjur?
Boss min hund och Calle mnin häst

8. Vad är ditt viktigaste mål för tillfället?
Klara skolan och gå ner i vikt

9. Vad tycker du om personen som skickade frågorna till dig?
Hon är en av det underbaraste i mitt liv !

10. Vilken är din ögonfärg?
Blå

11. Om du kunde ändra något hos dig själv, vad skulle det vara?
Att sluta vara så naiv och jämt tro det bästa om folk

12. Om du kunde vara var som helst i världen de kommande timmarna, var skulle du då vara?
Kroatien tror ja...

13. Vad värdesätter du hos dina vänner?
Pålitlighet, omtanke...

14. Vad är dina sommarplaner?
Vara på Orust mestadels & sola/bada, men hitta på saker, få se lite och festa givetvis.

15. Vilket är ditt drömyrke?
Stallchef

16. Vilket av plaggen i din garderob är din favorit?
Mina Gina tricot jeans och skinnjackan

17. Vad får dig att gråta?
Barn och djur som far illa och mycket mer.

18. Favoritmat?
Räkor! =)

19. Jobbar du eller pluggar?
Både och 75% jobb och 100% studier

20. Vilka är dina favoritserier på tv?
Hinner inte med tv nu så vet inte...

21. Vad har du på dig just nu?
Snobben hotties & linne

22. Vilket är ditt favoritgodis?
CHOKLAD!

23. Vad gjorde du innan du satte dig och svarade på dom här frågorna?
Drack kaffe o rökte

24. Vilken var den senaste filmen du såg?
The reaping

Av Pernilla - 3 juni 2009 02:29

Nu orkar jag inte plugga mer, men har minskat antalet frågor kvar på kursen stort! Så får ta tag i resten frågor imorn, känner att jag inte är mottaglig för nåt mer som har en anknytning till social omsorg... Spyr snart på det, bla bla bla... Nä det får allt bli sängen nu, det hör jag på mej själv! Kl är ju ändå halv tre! Får sätta klockan till morran, upp och fortsätta då!

Intar samma position som Boss nu... Zzzz......

Ovido - Quiz & Flashcards