pillllans

Alla inlägg under januari 2012

Av Pernilla - 11 januari 2012 16:49

Denna dagen som började bra, slutar desto sämre  

Hade en toppen natt på jobbet, trevligt och lagom lugnt. Efter jobbet vid 7 imorse så åkte jag till stallet för och släppa ut hästarna. Det gick jättebra!

Sen var det hem och sova till 12 tiden och efter de var det ut med Boss en sväng. Sen åkte jag till apoteket och köpte mer bandage till Calle och sen åkte jag till stallet, i tron och lycka om att jag äntligen skulle få rida idag. Vädret var ju bra och jag var nästan säker på att paddocken var ok också. Fixar klart allt i stallet för Calle och Sara, plockar in dom och upptäcker - en jävla tappsko   Som dessutom fläckt av framkanten av hoven lite dumt. (Det är säkert bara för det är så jurpligt i backen/hagen som orsakat det.) Men jag gick ner i paddocken och den var ju betydligt mjukare, men där var ändå hårt. Så det riskerar jag inte. Hoppas hovis kan komma snart!

Jag fick spolat benen och pysslat om dom i alla fall och så bytte jag bandage på Calle och såret (som inte längre är ett sår) ser jättefint ut. Idag slutade jag med Sorbacten och la istället på en steril kompress. Skönt när jag slipper bandagera det varje dag sen....

Så hästarna fick pyssel och lite hö och sen åkte jag hem, såg då fram emot en dusch istället. Men... då kommer det fan inget varmvatten. Det var bara och ta 3 djupa andetag för och sen duscha kallt. Nu sitter jag här inlindad i handdukar och ska snart bädda ner mej i soffan, titta på tv och vila inför kommande jobbnatten, som jag hoppas blir trevlig!


 


//Pillan

Av Pernilla - 10 januari 2012 19:57

Ja efter och vart ledig 1 vecka och 1 dag så ska jag nu till jobbet ikväll. Ska bli roligt! Jobbar 2 nätter nu, sen är jag ledig till söndag.

Så nu har jag nyss vaknat efter och ha sovit 1½ timme typ. Gott och få blundat lite innan 10 timmars natten.


Calle idag ja.. Suck. Inte blev det varken ridning eller promenad idag heller. Nästan helt isbelagd paddock hade vi, vägen till stallet var inte mycket bättre den. Stallplan var isigt jobbig.

Men nu töar det och smälter successivt bort, så jag hoppas på att det hinner bort tills imorgon. Jag vill rida nu! Men såret var fortfarande fint och allt var bra!


Nä nu ska jag strax åka så ska jag smått göra mej klar!


 

//Pillan

Av Pernilla - 10 januari 2012 09:17

Vaknade upp idag till -6,6gr och fortfarande snö. Trodde nästan det skulle vara borta redan tills idag. Vart ute med Boss ett par ggr redan och han älskar ju detta. Han blir lika glad varje gång han får se att det är snö. Sötisen!

 



Calle hoppas jag att jag kan skritta i paddocken, får se hur det är där idag. Annars kan jag ju ta en liten promenad med honom, bara så han får komma ut lite.

Lägger in två bilder på såret, första bilden är på hur det var dag 1 (som värst när han "fläckt upp" det.) Bild nr 2 på hur fint det var igår. Vilken skillnad. Calle har nog dels bra läkekött och dels har han nog en duktig matte på att bandagera och ta hand om honom?  

 

Dag ett.




  Igår - dag tio.


Ni kan ju förstå min glädje över att det är så fint igen. Phuu säger jag bara... Inte långt kvar tills han slipper bandage helt. Men nu när han haft bandage 3 veckor kan han få ha det några dagar till. Vågar inte sluta bandagera för tidigt utan hellre en dag för mycket då än för lite.


Tänkte åka ner till 3 hästar någon dag, jag har ju presentkortet där och det kliar lite i fingrarna. + att då vet jag vad jag köper där och vad jag ska titta efter på GHS. Måste spara undan lite pengar till mässan också. Jag skulle vilja hitta ett remontträns - svart med mässingspännen, fodrat nackstycke. Så det ska jag titta efter i alla fall.


//Pillan

Av Pernilla - 9 januari 2012 20:29

Idag har jag träffat mina underbara djur igen. Först åkte jag till stallet och fixade iordning allt för både Calle & Sara. Sen hämtade jag in min prins! Eftersom vädret var lite trist (snö, hårt, halt & knaggligt.) så uteslöt jag ganska snabbt ridning idag, men hoppas på att paddocken är bra imorgon istället. Så istället fick han gå ute en timme längre i hagen eftersom benet var OK och jag var ändå där och "höll koll".

(Nu när han stått 3 veckor så vill jag inte riktigt ge mej ut på vägarna ensam utan sällskap eftersom jag vet, hur pigg & studsig Calle kommer vara under denna igångsättningen..) Så därför tar jag det säkra före det osäkra och kommer hålla mej i paddocken när jag är ensam!

Jag blev glatt överraskad när jag tog av bandaget idag, finns inget sår, snarare en skorpa kvar bara. Sen pillade jag väck en annan ganska stor skorp och där var fint/läkt under. Så det var ju toppen!

Vilken lycka ! För det har vart ganska jobbigt dessa 3 veckor för min del, med bandagebyte, sårkoll, nervositet när man inte vet hur det ser ut från dag till dag, svullna ben, veterinärsamtal osv....

Sen är det ju jättekul att vi kan skritta igång nu också. Gu vad jag längtat !

Våran planering för denna veckan hänger lite löst, beroende på underlaget i paddocken. Men så länge det är OK där så hade jag tänkt mej att skritta honom 30-60 min dagligen.

Idag fick han i alla fall pyssel och måånga pussar! Min finaste prins!

 

Idag .


Sen åkte jag ut till Ellös för och hämta Boss och jag vet inte vem som vart gladast, jag eller han? Som han skutta, yla och skulle pussas. Sagt det tidigare och säger det igen, min kärlek till denna hund kan inte fås ner i ord. Han är verkligen mitt allt & min bästa vän. Det var helt underbart att få krama om min Boss igen Men han älskar sin "mormor" & "moster" i Ellös så han har det toppen där. Tur jag har dom som kan passa honom för mej.


Efter Ellös så åkte jag till stallet igen, kvällsmockade för min prins och kvällsfodrade hästarna innan jag åkte hem. Nu sitter jag med en kall öl och slöar framför tv;n. Fick gjort jättemycket här hemma i förmiddags, så förtjänar lite lugnt nu...


När jag kom hem förut och släppte ut Boss ur bilen, så vart han helt galen. Han fullkomligt ÄLSKAR snön så han kutade runt, rullade, hoppade och åt snö. Sötisen!!

   



//Pillan

Av Pernilla - 8 januari 2012 20:03

Ja nu är vi hemma igen efter en jättetrevlig helg i Sälen. Det har vart spännande, mysigt och jättekul!

Skidåkningen har gått bättre än förväntat, jag har ju dock startat i barnbacken och bara hållt mej i dom gröna - mycket lätta backarna. Men ibland fick jag till det jättebra. Jag kunde svänga hyffsat och jag åkte med fart. Skitkul!!! Bara åka lift var ju roligt, hahaha....

En gång var jag väl dock ganska pinsam och ja... Jag fick en del blickar.

Jag hade åkt så mycket "därnere" så jag tänkte att jag åker liften högre upp och tog en backe som hette Elin som också var grön. MEN.. När jag kom upp fick jag till min fasa se att de första 30m var branta    Stod och försökte mej på det länge men tillslut, när nervositeten slog till så jag nästan skaka med stavarna så valde jag att ta av mej skidorna och gå ner. Inte alls pinsamt, inte alls!! Björn var nog glad att han inte var med mej då. Folk titta väl och fnissa lite, men jag bjuder på den. När jag dag 2 var lite tuffare så hade jag tanke på att ta Elin igen, men nä. Jag ville inte ens försöka.. haha...

Men jag är ändå nöjd över mej själv, och inte en enda vurpa har jag gjort  

Lite bildbevis kommer här + ett par på stugan m.m

         

Jättemysig stuga !



   
Björn & Denniz




Imorgon ska jag åka och hämta min älskade Boss, som jag saknar honom! Så ska jag till stallet och pussa massor på Calle och även ta en skritt tur förhoppningsvis.



Men nu ska jag ta en kall öl och fortsätta att packa upp allting, ska även börja städa / plocka bort julen & tomtarna.


//Pillan

Av Pernilla - 8 januari 2012 12:00

Goaste vovven vad jag saknar dej nu !! 

  


//Pillan


Av Pernilla - 6 januari 2012 22:00

Vill haaa !!!

 

Måste klämma på denna, tyvärr lite utanför min prisklass... Men guu vad snygg! Fast om 3 hästar har den går det bra, där har jag ju ändå presentkort på 1300:-    den hade vart AP snygg på Calle.


//Pillan

Av Pernilla - 6 januari 2012 17:14

Va mycket bättre de gått idag. Skitkul! Vi har vart i backarna idag och jag har hållt mej i dom gröna. Blev riktigt impad av hur duktig jag var, haha.... Jag åkte med mer fart och de blev enklare då faktiskt. Jag lyckades svänga hyffsat också :) inte en vurpa har jag lyckats med heller, undra om man har lite balans då iaf? Hehe.... Nu ikväll blir de tacos, film och spel, allmänt mys i stugan :)Maria har uppdaterat mej om att calles sår är fint också, känns jättebra :)//pillan

Ovido - Quiz & Flashcards