pillllans

Alla inlägg under november 2011

Av Pernilla - 19 november 2011 17:16

Vilken hästig och trevlig dag det vart idag  

Först var jag på ridklubben och tittade på Ellen när hon red, så duktig hon är! Sen tog jag ett varv på loppisen men hör & häpna - jag köpte ingenting!



Sen var det hem en vända till Boss innan jag åkte till "mitt" stall. Först fixade vi iordning vinterhagarna så nu är dom klara, känns jättebra och gått över alla stolpar, tråd m.m När hagarna var klara så bjöds det på kaffe och fika.

Sen skulle jag rida och idag valde jag att ta ett pass i bara skritt och över bommar. Ibland behövs det och jag tror man (i alla fall jag ) lätt "glömmer" bort arbetet med just, skritten!

För att slå ett par flugor i samma smäll så red jag barbacka, så jag kan träna på balansen + tänka lite extra på min sits. Jag tror det är nyttigt att rida barbacka ibland, sen tycker jag att det är så himlans mysigt och kul också   


Till en början var Calle laddad och lite studsig men efter 10min så blev det bättre och bättre och tillslut så gick han så jävla bra   Han hade mycket energi idag men han la den verkligen på att jobba istället för och låta den gå upp i huvet, som han har en tendens till och göra. Känslan va obeskrivligt fin när han sänkte sej, slappnade av och jobbade på framåt/nöjt men med massa energi i steget! Han var så himla mjuk och lyhörd idag.

Det låg en bom på backen utmed ena långsidan och en upphöjd bom (20cm) på medel linjen. Jag red mycket över bommarna och volter, halter m.m Det gick super!!!

Efter 40 min var det två glada individer som lämnade paddocken.

Mer såna här pass, tack  

 


Imorgon åker jag till stallet redan vid 8, startar morgonen med och rida ut med Ann-Sofie & Sara! Därefter släpps hästarna ut i sin "nya" hage, tror det kommer vara två glada hästar!!


//Pillan

=)

Av Pernilla - 19 november 2011 09:15

Nu är jag på väg till ridskolan, ska titta på när min systerdotter rider lektion halv 10. Efter lektionen ska jag gå ett varv på loppisen dom anordnat därinne. Kanske att man köper något? Risken finns ju  


Sen ska jag hem & gå en promenad med Boss innan jag drar till stallet och Calle. Idag ska vi fixa/gå över vinterhagarna för imorgon ska vi byta hage på alla hästarna. När hagarna är iordninggjorda så ska jag rida. Det blir paddocken idag! Känns väldigt enformigt när jag skriver paddocken hela tiden, så kan tilllägga att 90% av alla gånger jag rider i paddocken, så skrittar jag fram och av honom ute på grusväg och en bit i skogen. Lite roligare så   

Igår blev jag riktigt glad när jag tvättade benen förresten, 80% av muggskorporna är borta, vilken glädje! Han har bara några få kvar nu.... Ska bli skönt när han är kvitt det. Blir ju ett tvång för mej att åka till honom just varje e.m/kväll bara för och fixa muggbehandlingen. Kan ju vara roligt och åka dit andra tider, speciellt nu när det mörknar och jag vill rida mitt på dan.

Men snart blir det väl frost igen och hårt i backen så då slipper vi definitivt muggen.

 

Calle igår !


//Pillan



Av Pernilla - 18 november 2011 23:45

.. men 549kr för en mössa? Eh nej tack! Men visst är den fin, finns i snygg dimrosa färg och även i grått.

Dayton mössa från Kingsland


//Pillan

Av Pernilla - 18 november 2011 09:30

Känns riktigt gött att jag lyckats ta mej igenom jobbdagarna med förkylningen, har vart ganska segt! Men nu är jag ledig fredag, lördag & söndag. Så det ska bli riktigt skönt!! Idag är inte förkylningen mycket bättre sen igår så den är ganska seglivad, men den ger väl med sej. Jag ska vila mycket i helgen och proppa i mej c vitaminer så jag blir av med bacillerna   



Häromdagen fick jag nya lamicell huvan till Calle, den matchar schabraket jag redan har. Jag gillar och matcha utrustningen, det blir väl som en kul grej också + att jag tycker det ser riktigt snyggt ut   Men det här med färger är inte alltid lika lätt.

Grundregeln för mej eftersom Calle är skäck är att skippa för mönstrad utrustning, det blir för plottrigt tycker jag. Men färger är lite svårt?

    

Såhär ser ju Calle bus ut. Vad skulle ni gissa för färger han skulle passa i ?


I dressyren med svart läder har jag) Marinblått, svart, grått, ljusblått

I hoppningen med mörkbrunt läder har jag) Skogsgrönt, marinblått och grått även här.


Jag gillar inte orange och gult, däremot funderar jag på mörkare senapsgul (i dressyren) Det skulle han nog kanske kunna passa i, vad tror ni? Orange tycker jag kan va läckert på en del svarta/mörka hästar, men inte på Calle.

Rött vill jag heller inte ha på honom, men funderar på vinrött med det svarta lädret - det kan nog bli fint?

Som en "rolig" och utstickande färg så funderar jag på limegrönt. Tycker det är läckert! Men blir det de på Calle ?

 



//Pillan


Av Pernilla - 17 november 2011 06:06

Idag mår jag lite bättre i alla fall, känns gott att det börjar vända. Men igår mådde jag förgjävligt rent ut sagt, men jag klarade dagen på jobbet - gött! Men det var inte mycket mer än så, kommer till stallet och mockar / fixar klart för Calle och känner mej halvt död. Messar Ann-Sofie och den pärlan kunde kolla Calles mugg när hon tog in dom senare. Tack A-S! Så det var de enda jag gjorde igår.. Sen blev det soffan och tv. "Bonde söker fru" bland annat, nu börjar det ju riktigt dra ihop sej för bönderna. Man har ju en liten känsla/aning om vem dom väljer men ska bli kul på onsdag och se om dom hittat kärlek!?



Idag jobbar jag till halv 5 och sen ledig 3 dagar!!!! WIEE!! Så gott, har vart så mycket jobb det sista!

Idag ska jag rida för nu vila han ju både igår och i förrgår för denna dumma förkylning, det får bli lite skritt och trav i paddocken en stund. Blir lagom för idag!   


 

Arkivbild, för snart ett år sen !

 

 

 

Next - Mot jobbet!

//Pillan









Av Pernilla - 16 november 2011 06:01

..för min förkylning. Mår inget vidare alls    Men idag jobbar jag 7-16 så det är väl bara och bita ihop. Gick upp kl 5 idag, så jag hinner ta nässpray och förhoppningsvis piggna till lite innan jobbet .. Idag var det -5,8 gr hos mej. Jag som tyckte det var kallt igår... Det blir ju bara värre/kallare!



Igår kväll hade jag inte orken till och skritta Calle och jag tänker låta honom vila idag med. Dumt om jag tar ut mej och inte kan jobba imorgon?! Så jag skrittar honom imorgon istället. Då lär jag ju vara på tillfriskning + att jag är ledig på fredag och kan vila då.

Så det blir tack vare min förkylning, en lugn vecka för Calle.


 

//Pillan

Av Pernilla - 15 november 2011 09:11

Ja urk för denna förkylning...Mår allt annat än bra!

Idag ska jag "bara" på APT möte kl 14-17 men imorgon och torsdag jobbar jag långa dagar. Jag hoppas förkylningen inte blir värre och att jag klarar av att härda igenom detta. Sen är jag ju ledig fredag, lördag & söndag så får och kan vila upp mej då.



Efter mötet drar jag till stallet, och har jag tur så orkar jag skritta honom en halvtimme i alla fall. Jag får satsa på det, men det blir ju oavsett vad, ett lugnt ridpass idag.


 

Tanken med veckan ser ut såhär.....

Tisdag) Skritta 30 min

Onsdag) Skritta 30 min

Torsdag) Vila

Fredag) Dressyr - övergångar

Lördag) Dressyr - lösgörande

Söndag) Uteritt med Ann-Sofie



Idag blev det nästan lite vinter över en natt. Det är -4,4 gr här och helt frostklätt. Det positiva om det fryser på och blir vinter nu är att muggen nästan försvinner av sej självt  

Men det är väl också det enda? Jag har gärna vinter, typ december, och januari. Sen är det bra! Så jag är glad att halva november har fått gå utan en massa snö och -grader.
Vad tycker ni? Fast jag längtar lite till en galopp i nysnö! Så länge det ligger bra snö är det lugnt, INTE tö, INTE is och inte någon jäkla skare, eller hur?   


Nä nu ska jag få i mej kaffe, försöka piggna till.

//Pillan






Av Pernilla - 14 november 2011 09:27

Ja då var jobbhelgen över för denna gång. Det blev lite strul på jobbet igår innan min hemgång men det löste sej tillslut   


Idag är jag ledig MEN fan, har gått och blivit förkyld    Vaknade inatt av den där känslan att man ligger för lågt med huvudet och inte riktigt får luft, ni vet ? Jag var snorig, fick palla upp lite kuddar och fortsätta sova halvsittandes. När kl ringde vid halv 7 var det värre. Suck på detta!

Men jag får väl ändå vara tacksam att jag klarat mej undan alla förkylningar fram tills nu åtminstonde.. Hoppas det är en lättare variant som snart går över....

Jaja...


Åkte mot stallet och mitt utsläpp vid 7 tiden. Bra dimmigt ute idag så såg inte alltför mycket. Hästarna fick frukost, täcken och kom sej ut. Jag passade på att mocka och fixa klart allt nu så till e.m när jag åker tillbaka till stallet så har jag "bara" ridning och muggbehandling på schemat. Igår blev jag glatt överraskad, typ 1/3 av alla muggskorpor är borta. Och det är väl en bra bit på vägen får man säga.


  

Idag!


 

Igår !



Nä nu får jag fara vidare, ska på ärenden och i e.m innan stallet ska jag till stenungsund och besiktiga släpkärran....


//Pillan

Ovido - Quiz & Flashcards