pillllans

Alla inlägg under november 2011

Av Pernilla - 12 november 2011 21:29

Ja detta är ju min jobbhelg, därav taskig blogguppd.

Jag jobbar långa dagar (lör-sön) och sen blir det stallet, Calle & insläpp av alla hästarna. Calle har vilohelg så inte mycket att uppdatera er om där inte....

Det jag kan nämna är att muggen är under kontroll och på bättringsvägen !!




  

Idag fick jag present av mina helgkompisar, såå gulliga dom är !!

Jag kommer sakna dom massor också. Just helgen (som är aningens tråkigare att jobba än vardag många ggr) har blivit så mycket roligare/lättare just tack vare mina kollegor.
Jag lämnar er med en tår i ögat..........

Imorgon kanske är min sista jobbhelgsdag, pga att jag lagt in om önskemål om semester om 2 veckor då det egentligen skulle vara min sista jobb helg. Blir min semester beviljad, går jag min sista helg imorn! 


Nä nu blir det snart ett tassande mot sängen, så jag pigg & glad kan njuta av dagen på jobbet imorn! Hoppas ni alla har en härlig helg.



//Pillan

Av Pernilla - 10 november 2011 13:36

Har så ont i huvudet och blir banne mej inte av med den. Vaknade imorse utav att det dunka   

Trotsade huvudvärken och vid strax efter 9 så åkte jag till stallet. Calle & Sara fick frukost inne idag för Sara skulle rakas. Så jag passade på att ta ut Calle för en ridtur så länge.. Det gick sådär!

Idag var han en PONNY. Det var länge sen han va så "tråkig" som han var idag....

Jag var i paddocken idag med - ovanligt va?

Pigg och lite väl laddad i steget gör att han får ett superkort och lite spänt steg och så fort jag håller i honom lite för mycket så tar han galopp. Han kan galoppera på stället och studsa till det rejält ibland. Jag försöker ju då givetvis bara vara mjuk i handen och lugn i min ridning och visa honom fram fram fram men lugnt. Han fick galopperat av sej några varv idag och det gjorde nog gott. Efter ett par små busiga språng i galoppen så blev det lite bättre, så de sista varven i trav och galopp var något bättre och mer avslappnat i alla fall. Sen när han fick långa tyglar och skrittades av så var han hur lugn, avslappnad och fin som helst. Men ush för mitt dåliga självförtroende. Jag kan verkligen inte rida Calle så han skulle nog vart i någon duktigares händer. Äh, kämpar ett tag till så får vi se......

 

Arkivbild.



Nu ska jag nog vila huvudet en stund, börjar jobbet kl 16 så vore ju gott om man kände sej något bättre tills dess!


//Pillan

Av Pernilla - 8 november 2011 13:36

.. för älgarna. Jag kan svära på att dom är i närheten och att Calle känner av dom. När jag hämtade han från hagen idag, så protesterade han lite vid gårdsplan och ville inte riktigt gå där. Han såg så nervös och lite spänd ut med en blick fäst mot vinterhagarna (där dom befinner sej.) Men med muta och övertalning gick det bra, dock var det tveksamma steg förbi och in i stallet. Samma när vi gick till paddocken och sen tillbaka till stallet igen. Han är ju som sagt livrädd för dom !


Hur som haver.. Fick joggat honom en stund i paddocken och det gick himla bra. Mot slutet av vårt lilla pass så mjukna han och sänkte sej trevligt och idag var han lugnare och mer avslappnad i kroppen än igår. (Inte i knoppen dock)


 

Diggar öronen.....


Tanken/planen för veckan är lugn..

Måndag) Skritt + trav paddocken

Tisdag) Skritt + trav paddocken

Onsdag) Skritta ut en sväng + paddocken

Torsdag) Skritta ut en sväng

Fredag) Dressyr / lösgörande paddocken

Lördag) Vila - lastträna

Söndag) Vila - lastträna


//Pillan

...

Av Pernilla - 8 november 2011 09:50

Släppt ut hästarna idag och imorse fick jag dra på mej understället för första gången denna höst/vinter för nu börjar det bli kyligt!! Brr!

Men det är ju väääldigt mysigt och ha utsläppet. Att mötas i stalldörren av lite gnägg och frustanden, det värmer gott    Inga älgar såg jag till imorse heller, gott det. Vi har nämligen fått lite älg "problem" vid stallet. Ägarna har äppleträd och det var väl dom som lockade dit älgarna till en början, kan jag tro. Dom är tyvärr väldigt närgångna och inte det minsta rädda av sej. Hundarna, både Boss och Dexter skäller men dom bryr sej inte. Dom har stått precis utanför stallet flera ggr och det är jävligt obehagligt. Jag tycker så mycket bara för att Calle är totalt livrädd. Han blir    (Fast INTE så glad som denna gubben blir...) haha... Utan bara jävligt nervös, spänd och uppblåst. Fasar lite för och sitta till häst om dom går "inpå" oss    Så jag väntar på att dom beger sej iväg på andra äventyr någon annanstans och hoppas det händer snart! Det börjar ju sina på äpplena också så man kan ju alltid hoppas..... Tills dess så rider jag i dagsljus så ser jag bättre i och med att dom gärna ställer sej intill paddocken och då lär det väl bli rodeo?!


& idag jobbar jag kvällen, börjar kl 16. Så jag ska om ett par timmar åka upp till stallet igen för och fixa / rida. Det blir paddocken igen (lite enformigt för tillfället). Han ska "bara" joggas lugnt....


Nu ska jag ta en slurk kaffe till!!


//Pillan

Av Pernilla - 7 november 2011 19:21

Jobbat dagen idag, men bara ett kort pass så det var gott!   



Idag var Calle riktigt pigg. Red 35min i paddocken och till en början var Calle väldigt på tårna och lite spänd. Så jag brydde mej inte om 15min framskrittning på spåret, det är liksom ingen idé när han är sån. Utan jag red några varv men när han fortfarande var tittig och frusta/skutta runt så började jag rida serpentinbågar, volter, snett igenom m.m Dock på långa tyglar och kravlöst. Men då lägger han lite fokus på svängarna istället för allt runtomkring och på sej själv   

Sen mjukna han och började slappna av, jag krävde aldrig något av honom idag mer än att han skulle slappna av och söka sej neråt och tänka framåt. Det blev bättre och bättre och efter traven i typ 5-7 min så mjukna han mer. Tog en galopp utmed långsidan med lite stöd på ytter, bara att han fick "rulla på".

Sen avslutades passet på topp för den sista traven på mittvolten gick väldigt bra.


Finingen idag!

    

Är han inte gullig ?!


Nu blir det popcorn, julmust och "Ensam mamma söker"  


//Pillan

Av Pernilla - 6 november 2011 18:42

Denna dagen har vart både seg & slö... Kvällen igår var kul, sådär lagom. Det blev sent hem, för när puben stängde så rullade vanen mot Uddevalla och McDonalds m.m så kl blev 5 imorse innan jag och Björn var hemma. Sov några timmar och upp igen för en förflyttning mot soffan och där har vi mest hållt till idag. Ganska gött och inte göra nåt speciellt heller... Även om det lägger sej på samvetet!




Behöver jag ens nämna att Calle fick vilodag idag?   Jag har vart på tok för trött/seg för någon ridning idag. Så jag åkte till stallet vid 17 tiden och när stallet var fixat tog jag in Calle så han fick pyssel och sin mugg behandling igen, och den börjar ge resultat. Gott det!



Nä nu blir det chips, julmust och TV !

 

//Pillan

Av Pernilla - 5 november 2011 09:10

Hur gott som helst, med en ledig helg. Nästa vecka jobbar jag måndag-söndag så jag får passa på att njuta denna helgen  

   Mollösund igår när jag jobbade, ser inte ut som November på bilden, eller hur?




Idag blir en härlig lördag!

Till e.m åker jag till stallet, ska rida i paddocken och "bara" jogga igenom honom eftersom Calle gått väldigt lugnt det sista. Ska checka av gas & broms och jogga honom varm och mjuk. Så ett simpelt pass idag!
Så ska jag göra muggbehandligen igen och efter det låter jag honom stå kvar inne.

Ni med mugghästar, hur behandlar ni? Vet att så många gör helt olika....

Jag sköljer först benen, sen tvättar jag skorporna med Hibiscrub och när benen torkat smörjer jag in dom med acetylsalicylsyrevaselin. Jag blev tipsad för ett par år sen om detta och det funkar bra!



Sen efter stallet åker jag till Ellös och storasyster för och duscha/göra mej iordning där. Så ska vi ta ett glas vin, tjöta och dra ner en sväng på puben sen ikväll. Ska bli jättetrevligt!!


//Pillan

Av Pernilla - 4 november 2011 20:39

Ikväll så red jag lugnt, väldigt lugnt. Det blev barbacka i paddocken 25 min   Mysigt och alldeles perfekt för idag. Men Calle kändes väldigt lugn (nästan lite seg  )

Fick tvättat benen med Hibiscruben och efter jag ridit så var benen torra så då kunde jag smörja in dom med mjukgörande. Hoppas muggen blir bättre, i alla fall inte sämre. Jag tvättar och smörjer på...


Nu blir det och fortsätta titta Idol!


 

  

//Pillan

Ovido - Quiz & Flashcards