pillllans

Alla inlägg under mars 2012

Av Pernilla - 22 mars 2012 20:54

För det första, vilket otroligt härligt väder. Me like - alot!


Har haft det super idag. Vart över hos syster och hälsat på, mormor och morfar kom dit även lillebror och en kompis till han för dom skulle hämta vedstockar med lastbilen. Så vi fick fikat ihop på altan i solen. Göttans!

Fick även en present från systers ponnysar för att jag bara hjälpt till och släppt ut dom några ggr, vilket jag givetvis gärna hjälper till med. Kommer också så fortsätta med det när Maria vill ha & behöver hjälp. Men presenten var ju bara fööööör jäkla fin. Love it!

 

En "pillan top"   

Tack tack tack !


Sen i eftermiddags åkte jag till stallet, haft ca 4 mysiga timmar där, med Ann-Sofie. Fixade stallet och även fixat för Nahla & Sorina eftersom J har åkt till Danmark så har jag hand om hennes hästar också, tors-lör.

Longerade Calle bus idag, ca en halvtimme. Det gick jättebra, han fick brallat & galopperat av sig mycket energi och blev härligt svettig/lite trött på slutet - Toppen!

Han lyssnade väldigt bra på mej idag också, så jag är jättenöjd


   Finaste busprinsen idag  



//Pillan


Av Pernilla - 21 mars 2012 17:54

Imorse efter jobbet åkte jag till stallet och släppte ut hästarna, Calle fick gå ut utan täcke i det fina vädret.

 

Imorse


Sen åkte jag hem och sov några timmar innan jag åkte tillbaka och lunchade dom. Gick och greja i stallet och tänkte mocka/fixa klart allt medans Calle åt sin lunch innan jag tog in honom för longering. Medans jag var i stallet och grejade så kom Lena, hon skulle ut en tur på Sara så då beslöt jag mej för och hänga på.

Vi skrittade ut 30-40 min och det var såå trevligt, underbart med sol! Calle var väldigt pigg och även spänd till en början men efter en kvart började han slappna av och gick så fint! Så det var inte mer än ett par skutt han gjorde idag  

Tog ett par bilder idag.

      Min finaste  


//Pillan


Av Pernilla - 20 mars 2012 15:35

Just mellan två jobbnätter så känns det alltid lite snutt om tid. Sover till 11,30, vaken några timmar för att vid 16-17 tiden lägga mej igen. Men å andra sidan hade jag inte haft mer tid om jag jobbat 7-16,30    Så då är det bättre nu när jag har några goa timmar över dagen istället.

Idag har jag under min vakna tid nästan bara vart i stallet och grejat, Calle har vilodag. Så har jag vart bort till syster och bytt ett par saker. Hon fick lite betfor av mej och jag fick Hippo och ett par boots av henne. Toppenbra! Nu när Calle har boots på sej ute i hagen så går det ju åt. Visserligen har bara 1 boots pajat än så länge... Men man behöver ju ett litet "förråd". + att han har boots i longering, hoppning och i skogen när det blir lite terrängliknande väg.

**

Imorgon hoppas jag på en bra onsdag! Först jobbar jag till 7 och på vägen hem släpper jag ut hästarna innan jag åker hem och lägger mej, sen hade jag tänkt att vakna upp vid 13 tiden på ett strålande humör och dessutom i sol och fint väder  

Sen så ska mycket av onsdagen spenderas i stallet. Ska luncha hästarna, fixa iordning stallet (som vanligt), longera Calle och också fått putsat lite träns är tanken.


  

Jag & Calle runt 1 år sedan.     



//Pillan

Av Pernilla - 20 mars 2012 07:15

På väg hem från jobbet nu, ganska trött så ska bli skönt och sova några timmar.

Sen blir det Calle, ska pyssla om honom i massor. Fick fixat manegekort igår så ska flirta med Maria om hon vill & kan följa med mej & Calle in till klubben någon dag här. Ska även fråga om vi kan köra shettis snart   Så himla kul!!


          


//Pillan

Av Pernilla - 19 mars 2012 07:00

Nu är jag i stallet med mitt morgonkaffe Ska släppa ut hästarna och pyssla här lite!

Calle ska få äta frukost i lugn & ro ett par timmar, så under tiden som han får lite morgonro så åker jag till ridklubben en sväng på ärende och hälsar på.

Måste få betalt in manegeavgiften också för nu drar det ihop sig, Calle börjar ju komma igång så tanken är och börja åka in nu och träna på klubben. Maria sa häromdagen att hon kan hjälpa mej och åka in = toppen, jag har ju slarvat med lastningen det sista så den lär ju vara allt annat än rolig  

Men bara man får kommit igång och åkt några gånger och är duktig och upprepar detta så är det ju inga problem sen. Förhoppningsvis  

   

Superglad över att ha egen (delad med syster) transport i alla fall..



Preliminär.

Mån) Paddocken - övergångar skritt-trav-skritt

Tis) Vila

Ons) Longering

Tors) Ev. uteritt

Fre) Paddocken - tempoväxlingar

Lör) Ev. uteritt

Sön) Paddocken - lösgörande


//Pillan


Av Pernilla - 18 mars 2012 14:38

Igår hade jag det supertrevligt, var hos mormor och morfar på 75års kalas (morfar som fyllt).

Jobbade natten till igår så på vägen hem så åkte jag förbi stallet och morgonfodrade hästarna och pussade på Calle. Sen åkte jag hem och la mej, sov till 14 tiden. Ann-Sofie var så gullig och fixade för Calle och han fick en vilodag igår för jag hann inte riktigt med. När jag vaknade så fick jag gjort mej iordning för kalaset som började kl 16 och där var jag till typ 12 igår kväll.


Idag har jag promenerat med Christina och Boss, vart i stallet och fixat klart och fått pysslat lite hemma. Om en stund ska vi och Maria m. familj åka till Stenungsund och käka kinamat.

Maria fyller år idag, Grattis  


Sen efter Stenungsund blir det ut till mamma för och hämta min bil och på vägen hem så stannar jag till vid stallet och rider. Ska jogga honom lite lätt idag....



//Pillan    

Av Pernilla - 16 mars 2012 14:23

Gårdagens pass!


Igår stod det longering på schemat. Det som var toppenbra var att Maria kunde följa med och hjälpa/sällskapa. Calle är ju överladdad och stark som en oxe så det känns superskönt med sällskap och hjälp just nu eftersom longeringen har vart ganska jobbig för mej.

Så stort tack Maria!!

Tyckte Calle skötte sig riktigt bra, han bralla av sej ganska rejält och fick verkligen galopperat & travat sig trött. Jag tänker köra galopp lite på lina innan jag börjar med den uppsuttet, tror jag

2 filmklipp....



 



Så några bilder...

       

Lutar fint, behöver jag nämna att han vurpat och lagt sej ett par ggr?...



//Pillan

Av Pernilla - 14 mars 2012 13:06

Väldigt glad över det otroligt fina vädret vi har + att jag haft den mysigaste morgonen/förmiddagen på länge.

Imorse åkte jag till stallet och släppte ut hästarna.

 


När utsläppet var klart åkte jag till Ellös och tog en kaffe/frukost med mamma och Christina och fick pratat en del med dom.

Sen åkte jag tillbaka till stallet, fixade klart för Calle och fick grejat med massa annat också. Fick packat undan alla vinter/utetäcken och tagit fram fler regntäcken. Sorterat skåpet och rensat upp! Så det var mysigt men också härligt och få det gjort!

Sen red jag Calle. Kastade om i planeringen så jag red idag och så blir det longering imorgon istället. Valde att lägga ett helt skrittpass i paddocken och jag plockade fram mina polepods och la upp två cavalletti bommar.

 

Hade velat köpa 4st polepods till så jag kunde få en serie på 4 bommar. Jag får lägga till det på önskelistan  


Calle var hur som helst, helt underbar idag. Han var helt avslappnad, dessutom var han härligt pigg, väldigt mjuk och så lyssnade han jättebra på mej. Så jag är toppennöjd! Vi red mycket tempoväxlingar och tränade på halter idag och han jobbade på fint i form.


Var väldigt nära och trilla av idag förresten, när vi skulle skritta från stallplan ner till paddocken så reagerade Calle på något som lät så han hoppa åt sidan, och innan vi "landat" så sätter kära Boss (som sitter i bilen precis bakom oss) igång och skäller vilket jagar upp Calle som gör ett nervöst skutt till. Då hamnade jag lite på sniskan, men snäll som Calle är så stod han fint still sen medans jag rätta till mej. Det känns väl sådär och åka av, men det känns fan värre om man gör det på stallplan när man inte ens hunnit lämna den... Haha.   


Dagens skugga..

 


Hoppas ni har chans att njuta av solen nu !!


//Pillan

Ovido - Quiz & Flashcards