pillllans

Alla inlägg under mars 2012

Av Pernilla - 7 mars 2012 21:30

Calle har väl i alla fall roligt i hagen när han plockar av sej grejerna.

 


Fick i alla fall tag på hovis så hon kommer redan imorgon förmiddag = toppen!


//Pillan

Av Pernilla - 6 mars 2012 20:59

Vid 8 imorse åkte jag över till Maria för och köra shettis. Vi tog varsin ponny och körde en tur. Jättemysigt men lite kyligt... Jag körde Alcazar, supertrevlig körponny!

   

Körning är kul, men köra shettis är roligast!   



Sen åkte jag till Calle, men paddocken var hård & frusen så skippade den idag. Blev mys och äpplen för Calles del idag istället.

Jag hade lite ärenden att uträtta idag så jag har vart iväg hela dagen. Först åkte jag till Göken en vända, sen till Statoil för och hämta ut ett paket innehållande schabrak jag köpt. Sen åkte jag till Torp för jag skulle in på Hööks. Köpte nyligen ett remontträns där men det passade inte. Har provat flera remont nu men det funkar inte. Calle kräver Full i träns men Cob på remont delen, så jag får köpa delar och pillra ihop ett själv istället.

Bytte in tränset och köpte detta schabraket istället--> Superfint!! Kollade även på shortchaps - måste ha nya ju! Men det fanns inga i min smak eller som passade min ben.

Gick ett varv på Torp innan jag åkte vidare till 3 hästar för och kolla shortchaps även där, hittade inga!

Men, jag hittade något annat fint. Ett till schabrak, haha.

 

Älskar det gråa! Kommer bli fint på Calle !

Så idag har det blivit hela 3 nya till samlingen  


Sen åkte jag till IKEA för och möta upp älsklingen där. Vi fick handlat en del, bl.a min nya hylla i hallen som jag kollat på. Kommer bli jättefint, just nu snickrar Björn ihop den för mej   

Tänk vad kul det är och shoppa   Nu har jag stillat det begäret för någon vecka i alla fall. Haha.


//Pillan

Av Pernilla - 3 mars 2012 20:23

Dagens pass.


Red i paddocken idag och jag är jättenöjd! Det blev dock inga bommar med idag, kände mej lite "bakfullstrött" efter utekvällen igår, så orkade inte bära och vela med det...   


Dom hade städat iordning där hindrena står så det såg jättefint & prydligt ut, dock helt annorlunda enligt Calle    Han frös fast på utsidan och ville inte gå förbi och in i paddocken. Fick klappat/pratat med honom och några minuter senare kom vi oss förbi. Han var ganska spänd men efter bara några varv i skritt så slappnade han av bra. Körde samma tänk idag med, låg i formen och avslappnad i kroppen - gick super!

Han jobbade på bra och sänkte sej / lyssnade fint. Det var bara en gång som han skuttade till rejält och en gång som han galopperade lite på stället för jag skulle driva fram honom i trav. Men annars var han cool! Red en halvtimme - 25min skritt och 5min trav.

Sen när vi skulle ur paddocken frös han fast igen, haha. Då såg väl hindrena annorlunda ut - igen! Så jag fick sitta av, klappa/prata med honom och sen gå förbi.


Lånat världens sötaste skritt täcke av min syster, och Calle blev ju bara för bedårande gullig i det  

   




Imorgon ska jag starta dagen i stallet, ska släppa ut hästarna, rida och fixa stallet.


//Pillan

Av Pernilla - 3 mars 2012 14:19

Gårdagen

Red Calle lugnt i paddocken en halvtimme - ca 25 min skritt & 5 min trav. Ville bara ha honom låg i formen och avslappnad i kroppen. Vilket funkade super. Han var verkligen go igår. Pigg men cool. Jag jobbade honom lite lätt i skritten, halter, sidvärtes, volter m.m och det gick jättebra. Han var mjuk och lyhörd. Även i traven var han fin, han sänkte sej och längde härligt på steget, något som jag inte trodde jag skulle få uppleva såhär tidigt i igångsättningen.

Sen kom grannen in i paddocken med hennes vita pålle, då blev Calle spänd. Han tyckte hästen var mer spännande än mej och det blev lite ofokuserat emellanåt. MEN, det enda Calle gjorde var ett hoppande på ena långsidan och en gång när jag skulle öka skritten så ställde han sej och studsa och galoppera ett par steg på stället. Men thats it! Sen vart han trevlig och när han blev mjuk igen och började lyssna så avslutade jag strax därefter. Så det var ett litet men trevligt pass och det var bra träning att grannen kom in i paddocken.

 

Igår morse när jag släppte ut hästarna, Calle fick vara utan täcke i solen.


Igår när jag "parkerat" Calle vid stallet, han spanar fortfarande på grannhästen   




Sen igår var det utgång som gällde för min del. Jättekul eftersom jag inte vart ut på lääänge. Först var det förfest och sen åkte vi till Baden och även Harrys blev det. Jätte kul kväll så tack för det tjejer!

 



Ska om en stund åka till stallet och rida, blir paddocken idag med!


//Pillan

<3

Av Pernilla - 1 mars 2012 16:41

Älskat denna dagen! Helt underbart har jag haft det! Så njuter jag masssor av solen också, så mycket så mina fräknar börjar synas   

Jag och Maria började dagen imorse med att åka till "mitt" stall. Vi red ut en timme idag med, men travade en del idag. Hästarna var väldigt pigga och glada och vi alla 4 njöt nog ordentligt av vädret. När allt var klart där så åkte vi förbi Göken och köpte med fika hem till Maria. Efter fikat var det shettisarnas tur. Vi gick/körde ut med Atlet & Alcazar. Dom skötte sej super!

   

Maria & Alcazar !



**

Mån) Vila

Tis) Skrittövningar paddocken

Ons) Uteritt 60 min

Tors) Uteritt 60 min

Fred) Skritt + trav paddocken

Lör) Bommar paddocken

Sön) Uteritt

**


Nu ska jag lägga mej, jobbar inatt!


//Pillan


Ovido - Quiz & Flashcards