pillllans

Alla inlägg under november 2014

Av Pernilla - 7 november 2014 18:08

Denna fredagen har verkligen gått i fikats tecken, så imorgon står det en låång promenad högst upp på min prioriteringslista! Haha. Men supermysigt att Patricia kom förbi ett par timmar för tjöt, kaffe, toblerone tårta och pepparkaka! 


Holly fick yoghurt som mellis men hon var lika glad för det, det var ju trots allt favvo yoghurten!


     

Sötunge!! 




Just nu är pojkarna iväg på basket träning men så fort Björn kommit hem ska jag ta en låååång dusch och mysa ner mej i soffan framför idol. Det blir min fredagkväll!!


//Pillan

Av Pernilla - 7 november 2014 08:13

Igår kväll red jag ju lektion igen. I måndags gick det ju såå bra, men igår var det sämsta passet på vääldigt länge  Snacka om upp som en sol, ner som en pannkaka.

Det gick inget bra, och jag hade extremt dålig känsla. Jag red superkasst helt enkelt och ibland strunta jag i känslan och försökte rida tekniskt ändå vilket givetvis inte alls gick bra.

Jag kan ju glädja mej med att det gick så himla bra i måndags och jag får tänka på det. Det går ju också upp och ner i ridningen, bara att ta nya tag, ta till sej kritiken och träna vidare.



Men en promenad på 3,29km på förmiddagen och ett jobbigt kvällspass kändes i alla fall skönt i kroppen!


Idag kommer en kompis hit på fika, ska ju bli jättekul och träffas, prata ikapp och umgås  


  Bästa jag vet, är att få vara din mamma  

 


Nu blir det snart frukost och sen ska jag städa, nödvändigt ont varje dag!


//Pillan


Av Pernilla - 6 november 2014 08:01

Dricker morgonkaffet och piggnar till. Brr, känner mej lite frusen idag också.


Idag är det torsdag och alltså ridning ikväll, ska ha Aramis igen   Hoppas kunna ta vid från träningen i måndags då allt kändes så bra!


Men innan det blir stallet ikväll så ska jag ta en promenad med Angelica runt Ellös, handla mat på vägen hem och sen blir det att städa här hemma. Så det blir nog en riktigt bra dag!


Bild från i januari, åh vad Holly tyckte det var spännande med snön. Ska bli så kul i vinter och lära henne snöänglar, krama snöbollar och allt vad vintern & snö innebär!

Dom har ju pratat om risk för snö snart på vädret, får se när det kommer.


//Pillan 

Av Pernilla - 5 november 2014 14:28


 

Saknar!


//Pillan



Av Pernilla - 5 november 2014 08:53

Jag har lite svårt för att förstå att vi redan är inne i november månad. Jag personligen har lite svårt för just november. Den känns lätt mörk, trist och lite seg. Men i år, än så länge.. Känns det bra! Säkert för det milda vädret också. För nu tycker jag inte ens att det känns som november månad trots att det redan är den 5;e idag! Hoppas det fortsätter så... Närmar sej tiden för advents ljusstakar och hur mysigt är inte det!? December älskar jag!


        


Dessa bilder är tagna runt den 20;e november för tre år sedan, helt otroligt milt och hästarna åt gräs för glatta livet.



Nu ska jag dricka upp morgonkaffet och sen få städat lite innan jag, Holly och Nemo drar ut på promenad!


//Pillan


   

Av Pernilla - 4 november 2014 19:30

Idag har jag vart på möte med min chef. Jag är ju mammaledig en månad till (Holly är nästan 1˝ år då) men eftersom jag älskar min mammaledighet och vill fortsätta vara hemma hade vi idag ett möte om det bl.a Så jag bad om att förlänga min ledighet vilket också gick bra, så nu är jag ledig till 5 Juni  


           



Känns superskönt! Jag respekterar att alla vill olika men jag själv hade aldrig kunnat tänka mej att börja jobba så tidigt som när Holly var 1 år, så som många andra gör. Jag vill vara hemma och njuta av dagarna med min dotter och följa hennes utveckling själv. För det händer ju så otroligt mycket med dessa små underverk varje vecka.

Många som frågar vad jag gör blir förvånade när jag säger att jag fortfarande är hemma med Holly nu när hon är "så gammal". You say what!? Jag kan liksom bara inte förstå, hur det kan vara så konstigt att man är mammaledig länge!? Jag har en känsla av att jag har många jobbår framför mej ändå, så varför stressa tillbaka. Många gör det av ekonomiska skäl, det vet jag. Men jag har ju också alltid sagt till mej själv att jag inte vill skaffa barn förrän jag har den ekonomiska möjligheten att vara hemma längre än just, 1år. 


Jag har inte ens sökt förskoleplats än.. Jag har också fått höra argumentet att förskola är utvecklande och nyttigt, det tror jag absolut. Men inte så tidigt som vid 1år! Då tror jag absolut att barnen mår bäst av att vara hemma med sin mamma eller pappa. Återigen, detta är min åsikt och jag respekterar att vi alla tycker olika.

Däremot hittar jag på mycket med Holly om dagarna, dels är vi hemma och leker, träffar kompisar och min familj, åker och handlar, är på Öppna Förskolan varje vecka, stallet ibland m.m

Ett annat argument jag fått höra är "Min dotter är så social så hon behöver vara på förskolan". Då jag själv har en dotter som är just, supersocial och väldigt pratglad känner jag spontant, att jag behöver ingen förskola till det. Holly snackar och socialiserar sej varje dag, där vi är.


 

Så när jobb och förskola hamnar på vårt schema, det får vi helt enkelt se  Däremot har jag, och ska fortsätta att hoppa in lite extra på mitt nattjobb som vikarie. Det är ju både väldigt trevligt att jag får träffa kollegor och de äldre igen men också dryga kassan lite.



//Pillan

Av Pernilla - 4 november 2014 10:22

Tjohoo, vad mysigt det var i stallet igår kväll. Alltså guu vad jag saknar ridning varje dag och framförallt stallet. Bara gå och pyssla i hästlukten, love it! Men.. Verkligheten är att jag hinner inte. Så egen häst med stall på schemat varje dag får vänta ett par år till  

Hur som helst, jag red igen ett återbud igår kväll så hoppa in och var med på en utav kvällslektionerna och det gick så himla bra!! Kände wow flera gånger och känslan var med mej hela passet. Vi tränade övergångar och tempoväxlingar i de olika gångarterna och det gick jättebra. Vilken takt och form han hade, finaste Aramis. Helt otroligt rolig är han att rida. I galoppen jobbade han på riktigt bra och jag kunde samla honom en del och fick sånt tryck i honom, efter galoppen var ju traven såå fin. Det sista lossade och takten var riktigt bra! Jag är skitnöjd! Fick så mycket positiv kritik igår så jag nästan svävade  Tränar jättemycket på min sits och den sista tiden har det blivit mycket bättre. Vilket då också ger - bättre ridning!



   

Svårt med ridbilder på sej själv, så får bli en huvudbild på fina Aramis från i somras då han stod knoppad inför tävling. Visst är han vacker, och han har så himla snälla ögon!


//Pillan

Av Pernilla - 3 november 2014 08:11

  


Jaha, då startar vi ny vecka med, massa regn! Idag tänkte jag & Holly åka ut till mormor & morfar och hälsa på och ta en fika. Mysigt! Promenaden får vi nog hoppa över idag om det fortsätter regna såhär. Men lite träning blir det för min del ändå eftersom jag ska rida ikväll  

Maria är iväg till Ullared så jag tar hand om Aramis idag. Eftersom jag har återbud att ta igen ska jag ringa sen och se om jag kan få plats i någon kvällslektion. OM inte, så rider jag på uppehållstiden ikväll och då tänkte jag träna övergångar.




//Pillan   



Ovido - Quiz & Flashcards