pillllans

Alla inlägg under november 2014

Av Pernilla - 24 november 2014 09:25

Nu går jag igenom hästgrejerna, fast det tar emot ska jag säga. Det står ju Calle på allt   Att gå igenom hästgrejer är som att gå igenom minnen  haha. Idag kollade jag täckena och dom jag säljer är dessa;




     

Rambo original 100gr med hals. Täcket är använt fåtal ggr och i superfint skick, ytterst lite smuts efter grushagen. Halsen (0gr) är helt ny, endast provad en gång (på bild). Det finns mer info på Stromsbergsgard.se om täcket. Bilder på egna täcket kan tas vid intresse. Nypris ca 2500:- Mitt pris 1700:- el. bud







 

Shire Stormbreaker, brunrutigt helhalstäcke 100gr. Fast hals. Bra skick, smutsigt. 600:- el. bud









   

Amigo insulator stalltäcke 150gr. Bra skick men smutsigt. SÅLT!






   

Amigo utetäcke med hals 200gr. Bra skick, lite smutsigt och de oranga passpoalen är lite solblekta på ett par ställen. 800:- el. bud  SÅLT!




Alla täcken är i strl 145! Priserna är ungefärliga, det eller bud 

OM något är av intresse lägg en kommentar till inlägget!



Sen har jag nytt träns, dressyrgjord, vanlig gjord, benskydd m.m Kommer i ett annat inlägg när jag fortsatt kollat igenom allt. 


//Pillan 


Av Pernilla - 23 november 2014 16:12

Meeeen, vilken seg natt jag hade på jobbet, stackars mina kollegor säger jag bara. Jag var förkyld, ont i huvudet och trött. Men natten gick jättebra och jag har ju suuuperfina kollegor!

Sov till 12 tiden och sen åkte jag och hämtade Holly hos sin farmor eftersom Björn är iväg med D på basketmatch. Fikade med svärmor och efter det åkte vi till Maria och hälsade på. 
Nu har vi nyss kommit hem och Holly ligger nermyst i soffan med filt över sej och tittar på Disney Junior. Jag funderar på att göra henne sällskap, jag är sååå trött!


Men ikväll vill jag kunna sitta uppe och titta på Maria Lang - favoriten på TV just nu  




Tänk va tiden går fort, känns super länge sen Holly låg i magen,

& alldeles för länge sen som jag kunde snufsa Boss i pälsen 


//Pillan     

Av Pernilla - 22 november 2014 14:00

Jag var väl lite väl hoppfull igår när jag trodde att jag skulle må bättre idag, men icke. Bara att bita ihop och längta tills förkylningen dragit förbi!

Holly mår i alla fall bättre så nu har jag avbrutit hennes medicinkur, så himla skönt! Det är det viktigaste, att min lilla goding mår bra  

***   



Precis hemkommen från ridskolan nu, kikade på när Ann-Sofie red lektion och även när Maria motionerade Aramis ute i paddocken. Men vad kallt & rått det är nu, frös duktigt så nu sitter jag inlindad i filten här hemma. Om ett par timmar blir det middag och efter det går jag och lägger mej, inatt blir det jobbet för mej igen   


 

Maria & Aramis i galoppjobb idag. Finaste ekipaget  

 

 

//Pillan

Av Pernilla - 21 november 2014 16:56

Trodde verkligen att förkylningen skulle ge med sej, inte bli sämre. Sov såå dåligt inatt och känner mej gott seg. När Björn kommer hem ikväll (han är i uddevalla) så lova han att köpa med sej Ben & Jerry glass hem så då kan jag lova att det blir soffläge och glass. Jag har dessutom proppat i mej vitaminer i hopp om att må bättre imorgon, jag ska ju jobba natt imorn igen!

Ska bli jättekul, förutsatt att jag känner mej piggare då  


 

Bild från när jag körde omkring på Rhodos -09, det gick bra så länge vi var "off road" men att köra inne i Rhodos stad, det var fan med livet som insats. Vilka dårar!

 

 

//Pillan

 

 

Av Pernilla - 21 november 2014 08:45

Igår på lektionen kämpade jag vidare med Aramis. Han har en tendens att bli stark och lägga sej i handen för mej, och jag måste jobba ännu mer effektivt med att han inte får bli bärd utan att han bär sej själv istället, hela tiden. 
Det gick bra, de två senaste gångerna har jag tagit ett litet utvecklingskliv och det kom helt enkelt efter det där bedrövliga passet jag hade. Jag behövde väl det för att fatta!

Så stundtals går det bra och stundtals får jag korrigera, rätta och vara bestämd mot honom. Vi befinner oss i alla fall ett steg i rätt riktning nu. Det känns bra!



Jag kom faktiskt på att jag ska fråga om någon kan filma en lektion, tänk vad nyttigt om jag hade fått se själv  



   

Igår testa jag något nytt, inte bara fick han godis som muta innan passet utan även lite glitterfjäsk, och jag tror han gillart  




Björn såg när jag åkte hemifrån med grimman i handen och återigen suckade han högt. Han är helt emot glitter och färg på hästar. När jag hade Calle sa han alltid att jag fick välja mellan vitt, brunt och svart (för det var ju det Calle hade på kroppen) men inget annat. Det var Calles färger och då skulle man hålla sej vid dom. Jordnära!

Men jag kan ju inte hjälpa det, jag gillar när det är lite färg och glitter ibland  


  & ja.. Jag gillar rosa.


//Pillan

Av Pernilla - 20 november 2014 08:39

Vaknade förkyld, hur kul var den? Hoppas på tillfällig morgonsnuva och så fort kaffet är nere och jag är pigg, så är snuvan borta  Haha.

Men vad gör det egentligen, när det är torsdag och det vankas dressyrträning ikväll, wohoo... Äntligen! Längtar varje vecka. Ikväll ska jag fila vidare på förra veckans pass! Jag är taggad!



 




Annars blir det en lugn torsdag, men Holly mår bättre och hon sover bättre också, wiehoo. Så nästa vecka ska vi promenera massa, vara ute och leka och aktivera oss mer än denna sega inomhusveckan. 


Tittade ni på Bonde söker fru igår? Jag följer det! Men jag måste säga att det är den mest udda omgången, aldrig tidigare har väl så många tjejer valt att lämna gårdarna?! 

Men får väl hoppas på kärlek för dom hur det än blir!  


//Pillan

Av Pernilla - 19 november 2014 09:36

Känner mej pigg och utvilad efter att Holly faktiskt sovit bättre inatt, hon sov t.o.m ett par timmar i ett sträck. Känns som att hon äntligen mår lite bättre (hostar mindre/bättre). Superskönt!

Men vi får fortsätta hålla oss inne i ett par dagar till minst för att se så att det verkligen blir bättre/helt bra snart! 

Idag ska jag fortsätta att städa och greja, slå in ett par julklappar m.m Så det blir en lika lugn onsdag som måndag och tisdag var  

Ska gå igenom mina ridgrejer + lite annat också. Tänkte sälja en del på tradera, jag är såå taggad att få undan sånt som jag ändå inte använder så jag kan spara pengar till hästkontot  


 Sista bilden från fotograferingen, lite väl glad Holly!?   

 

 

 

Till sommaren ska jag försöka få tag på en sommarhäst, hur mysigt och kul hade inte det varit!? Åhh, en hästig sommar. Guu vad jag hoppas på att få tag på någon pålle att spendera sommaren med. Det är ju kanske inte så lätt just med sommarhäst men hoppas kan man ju alltid göra.


               

Somrarna med Calle kommer jag aldrig glömma, så mycket minnen  

 

 


 

       I somras blev det i alla fall lite häst på schemat  

 


OM någon av mina hästiga vänner skulle veta någon häst till sommaren får ni gärna tänka på mej  


//Pillan


Av Pernilla - 18 november 2014 08:38

Kryper i kroppen, jag vill så gärna ut på promenad, men eftersom Holly hostar och inte är helt kry så får vi hålla oss inne. När Björn kommer hem till e.m är det kolsvart så då är det inte särskilt lätt att gå ut här i tassemarkerna. Skillnad om man bor på en belyst ort men här ute i skogen blir det, mörkt

Hoppas hon snart är frisk igen, så hon sover bättre också. Känner mej sååå trött efter all den störda sömnen och läggningar på kvällen som tar 1˝ timme  Dessutom äter hon inte och varje medicingiva är en hel kamp. Ja ni hör, det är ju inte lätt alla gånger att vara småbarnsförälder  Underbart, men tufft ibland!


 

Här är kort nr 2 från fotograferingen, goaste lilla Holly!  

 

 

 


Idag ska jag fortsätta rensa och greja iordning här hemma, passar bra med det när man ändå är tvungen till inomhusdagar. Nu vill jag byta ut soffan på övervåningen också, ska göra om däruppe och flytta möbler m.m Dessutom tänkte jag få tid över och försöka få rensat bland resten hästgrejer också, fotat och annonserat ut. Känns lite onödigt att ha HW täcken, PC skydd, läderskydd m.m bara liggandes till ingen nytta här. Visst ska jag köpa mej en egen häst igen, men det får dröja ett tag. & tills dess är det bättre att sälja av och sätta in dom pengarna på mitt "köpa-häst-konto"  


 

Finaste Calle i snyggaste täcket   Åh vad jag saknar honom!!

 

 


//Pillan


Ovido - Quiz & Flashcards