pillllans

Alla inlägg under oktober 2012

Av Pernilla - 11 oktober 2012 07:15

.... och sova!! Riktigt trött är jag efter denna jobbnatten!




Så fort jag vaknat (nästan) så blir det att åka till Calle  Ska ju vara sol och fint ute idag så det får bli en skritt tur ute och sen lite jobb i paddocken  Funderar på och inviga de nya stigbyglarna jag köpte häromdagen när jag var till hööks en sväng.           


                      

Passa på och köpte strumpor också, skitsnygga!



//Pillan

Av Pernilla - 10 oktober 2012 08:00

.. och jag sitter i telefontid och försöker komma fram till veterinären. Lite smådarrigt, hoppas jag kan få en tid hos henne snart !!


   Min finaste, vad mycket du betyder för mej  




Sen ska jag sova, har jobbat inatt och ska jobba inatt igen. Maria är gullig och tar hand om/rider Calle idag!


//Pillan

Av Pernilla - 9 oktober 2012 19:30

Fick shoppat en del igår på Ullared, så nu är flera julklappar gjorda + att det blev lite fint till hemmet  Men överlag var jag faktiskt lite besviken på avdelningarna därnere, vilket aldrig har hänt förut...




Idag har jag ridit lektion med Calle vilket gick bra, jag kämpar på så gott jag kan i alla fall. Fick vart iväg och köpt torv idag också, skönt och ha det gjort....

Han trivs fortfarande väldigt bra på klubben så det är härligt! Idag ändrade jag foderstaten igen så nu äter han snart bara silage vilket Calle älskar, han vill hellre ha det än höet  Snart 1½ vecka sen jag började gå över från hö till silaget, vill inte förhasta honom på foderbytet.



 


//Pillan

Av Pernilla - 8 oktober 2012 05:29

Idag blir det Ullared för hela slanten, med mamma & 3 utav mina syskon. Ska bli jättekul!!


 

Wohoo...!


//Pillan

Av Pernilla - 7 oktober 2012 07:15

Nu har jag jobbat klart min helg  


& nu har jag precis slutat efter andra natten, men istället för att åka hem och sova nu efter mina 10 jobbtimmar. Så drar jag direkt till ridklubben för morgonjour i stallet   yeey! Dricker kaffe för fullt och försöker piggna till ordentligt!!

Calle ska ridas 2 ggr också, men Maria rider nu på morgonen så tar jag han till e.m Så det blir bra...!


    

//Pillan



Av Pernilla - 5 oktober 2012 20:45

Vart på klubben hela dagen idag med, nice! Så skönt att jag har god koll på prinsens första vecka på klubben. Han verkar fortfarande trivas bra!

Red med Annelie idag och vi gick ner i paddocken men efter 10 min kom kallt spöregn så vi gav upp och gick in i manegen istället. Idag var han inte riktigt lika stark som igår, men både han och jag var totalt ofokuserade så det blev väl inget bra pass. En skitfin travökning fick vi till och en bra liten galopp. Alltid något!!  

Maria åkte till Calle tidigare ikväll och skrittade honom barbacka i paddocken ca en halvtimme. + fyllde vatten och gav lite mat. Verkligen hur roligt och perfekt som helst att hon vill vara med på Calle och hjälpa till. Jätteroligt/nyttigt också att jag får se honom under annan ryttare + att det nog är nyttigt för Calle att det sitter upp någon annan ryttare. Kalasbra!




Nu väntas det jobbhelg för min del, känns lite segt efter att vart ledig en vecka och tillbringat den på klubben som vart jättetrevligt. Men men.... Hoppas ni får en fin helg!!


//Pillan

Ork

Av Pernilla - 5 oktober 2012 08:00

   Är i stallet hos min finaste  


//Pillan

Av Pernilla - 4 oktober 2012 19:51

Ja tanken på att prova pelham på Calle har ju funnits ett tag men bara inte blivit av, nu är det inte längre ett alternativ utan ett måste. Jag ska betsla upp det brunvita lokomotivtåget nu! Idag var han så jävla stark rent ut sagt att jag fick knappt stopp ett par ggr. 1 gång fick jag dragit tag ordentligt i Calle, såg säkert inte så snällt ut, men han gav mej inget val. Jag är nästan helt slut i armarna, Calle bara frustar och tuffar på som fasen. Det var små korta stunder där han faktiskt gick ganska trevligt, och jag fick till ett par fina galoppfattningar där han var rund och låg i formen och rullade på fint lite... Så får glädja mej åt det i alla fall ! Känner mej helt värdelös i ridningen, men får tänka som så att Calle faktiskt inte är en lättriden häst och att det kanske därefter ser tråkigt ut. Bara att träna på och återigen - med de nya möjligheterna vi fått så kommer det bara att bli bättre   


  Dagens oxe - Calle !



Förövrigt så verkar Calle trivas bra, nu står han inte i hagen och spanar efter mej hela tiden utan verkar ha funnit sej tillrätta. Omställningen från att gå ute 12 tim till inte ens hälften så länge är ju ganska så stor så jag är ändå impad på min pålle!

Jag red förut mitt på dagen och nu tidigt ikväll så skrittade Maria barbacka en sväng i paddocken så Calle fick röra på sej en andra gång. Tanken är att Calle ska ridas/jobbas 1 gång om dagen och när möjlighet/tid finns så ska han promeneras/skrittas barbacka eller longeras lite lätt en andra gång. Så idag fick han komma ut 2 ggr  Toppen & underbart att jag har Maria så vi kan hjälpas åt! Mycket roligare då...



//Pillan


Ovido - Quiz & Flashcards