pillllans

Alla inlägg under oktober 2012

Av Pernilla - 3 oktober 2012 22:00

Ja dagarna går i ett för mej, mestadels av tiden spenderas på klubben & hos Calle. Hur mysigt som helst! Calle börjar vänja sej nu, han skriar inte på morgonen utan äter sin frukost & han tuggar lite gräs i hagen nu också och står inte bara och stirrar vid grinden  Manegen/omgivningen är fortfarande spännande med diverse skuggor, portar & ljud. Men klart han kommer vänja sej vid allt, och i sinom tid också bo in sej där. Han kräver lite extra lång tid vid stallbyte bara och den omställning som blir.


**


Både igår & idag har Maria ridit Calle vilket har gått jättebra! Tyvärr är det lite svårt att ta bilder i manegen så blir inte så många.

   



Fick badat honom igår också, gu vad härligt att äntligen ha spolbox med varmvatten! Det var välbehövligt och äntligen lyser manen vit igen.


Imorgon ska jag rida igen! Är vädret fint så skrittar jag ut en sväng och sen joggar honom ordentligt i paddocken.


//Pillan

Av Pernilla - 1 oktober 2012 19:55

... första dag på ridklubben har gått bra. Imorse ville han inte riktigt äta sin frukost utan stod mest och skria. Han var lite stark & spänd att leda ut, men det är klart han är lite nervös nu i början. Men han stod lugnt i hagen och var betydligt lugnare vid insläppet.

Efter han kom in så fick han äta lite hö innan jag & Maria började borsta/pyssla och göra iordning honom för ridning. Eftersom det regnade ganska kraftigt och blåste lite otrevligt ute så hade jag inga tvivel idag om att det blev manegen  Guuu, vad härligt att rida runt därinne och bara höra hur pissvädret smattrar mot taket!! Perfekt !

Ridningen gick ok, Calle var både stark, lite laddad och ofokuserad. Men absolut inget jag kan klandra honom för och jag hade heller inte väntat mej något annat. Det är ju givet att det tar sin lilla tid innan han blir avslappnad & cool. Men jag fick ridit igenom honom med mycket trav & galopparbete där traven blev himla fin stundtals och galoppen kom sej lite bättre på slutet, bara Calle kan fatta att den lilla ardenner rumpan ska med inunder också  hö hö....

Känns bara så skönt med stooor ridbana så man får plats och så ett bra underlag, bra förutsättningar för att jag nu äntligen kan få kommit igång och börja träna ordentligt  

Ett par bilder från idag!

 

   

   



Tror förresten inte att Calle ville ha huva idag?

 



Det har ju vart en ganska lång dag, många timmar i stallet, fick ju åka till Livetorp också och hämta lite mera hö och efter allt stall så har jag & Björn vart iväg på ett par ärenden...

Så nu tänker jag gosa ner mej i soffan, glo på tv och unna mej lite choklad  


//Pillan

Ovido - Quiz & Flashcards