pillllans

Alla inlägg under maj 2013

Av Pernilla - 16 maj 2013 21:33

Vilket väder, vilken dag - helt ljuvligt!



Jag har haft en jättehärlig dag verkligen.. Imorse fick jag efterlängtat besök av "brunnkillarna", dom spolade/rengjorde och fixade med våran brunn. Så nu ska bara pumpen ner i hålet så har vi vatten igen äntligen. Vart utan vatten en vecka nu och det är ganska så jobbigt... Tur man har många runtomkring sej så man kan få duschat, tvättat m.m

Skönt också att detta vattenproblemet både kom & blev löst nu och inte när bebis tittat ut  Det hade vart betydligt kämpigare.....


**


Så var Maria här imorse också med en massa bebis & barnkläder/skor. Hur mycket som helst så vi sorterade och gick igenom. Har fått tvättat igenom en hel del och min tvättstuga är just nu för gullig  Eller vad säger ni?!

   Imorgon ska jag fortsätta plocka iordning med allt!




Har vart i Svanesund och kollat på "minimara" också, söta lilla R sprang (systerdotter) och det blev en härlig fika i solen efter.

 



& kvällen avslutade jag med att sitta med Boss utanför paddocken för och titta när Maria red, eller snarare kämpade med lilla åsnan. Han var i sitt esse idag och trotsade med kickar & dumheter men tillslut gick han jäkligt fint. Åh, den vänstergaloppen Maria fick fram efter hans trots, så himla rund och fin  


 



//Pillan



Av Pernilla - 15 maj 2013 23:05

http://mammasidan.se/foerlossning/malin-foedde-en-giga-baby


Okey, det är sånt här man inte bör läsa om när man närmar sej sin egna förlossning. Speciellt inte när alla hela tiden måste påtala om hur stor jag är. Hua alltså....


/Pillan


Av Pernilla - 15 maj 2013 20:28

Ish, idag har jag bara känt mej så trött. Så trött att jag fick ta en tuppis förut, bläää... Vill ha sol, fint väder och känna mej härligt pigg!



Har i alla fall vart i stallet idag och tittat när Maria red ett lyckat pass på skäcken. Han går verkligen avslappnat/mjukt och trevligt, otroligt vilken fin igångsättning han bjuder på, tycker jag.


   


Dom är så snygga tillsammans, mina medryttare & Calle. Vad bra jag har det & fastnar dom tillräckligt mycket för prinsen så har jag förhoppningsvis fortsatt god ridhjälp till hösten fast jag börjar rida igen Det hade ju vart perfekt! Eftersom jag vet att mina stall & ridtimmar kommer bli lite mindre pga bebis. Så hade det ju vart perfekt med fortsatt hjälp med Calle. Ja, time will tell!



   Till sensommaren hoppas jag kunna sitta upp i sadeln igen. Woppa, vad kul det ska bli  




Nu ska vi om en stund åka och hämta lite möbler som jag köpt  Tänk vad bra med köp & sälj forumen på Facebook   


//Pillan

Av Pernilla - 14 maj 2013 20:35

Idag är det 1 månad kvar till BF & det börjar kännas så spännande  Det närmar sej verkligen nu och jag är så nyfiken på de lilla pyret i magen  Tänk att jag ska bli mamma. Åh vad det kommer bli fint detta.


   


*****


Idag red Maria dressyrlektion, första på några veckor nu. Men det gick jättebra verkligen och han såg så fin ut!  Han stod ju "bara" 2 veckor så prinsen är nog snart fint igång igen!



 



//Pillan


<3

Av Pernilla - 13 maj 2013 21:58

    

Trodde att det räckte med otur för min älsklings skull nu, men tydligen inte.. Kom hem förut efter en dag i Ellös, och upptäcker då ett svullet bakknä på min stackars Boss. han är inte öm, och heller inte halt. Möjligtvis lite stel i gången.. Kan vara sviter efter borelian som han har, men detta blir ännu en sak att ta upp med veterinären. Dock så är svullnaden nästan borta nu ett par timmar senare.
Det enda jag vill, är att min finaste & bästa vän ska må bra och få vara pigg & frisk. Han är verkligen det snällaste/mysigaste på 4 tassar så han förtjänar det verkligen. Åh, vad jag älskar min hund! Om ni bara visste.....

  


//Pillan

Av Pernilla - 12 maj 2013 13:15

Har/haft en riktigt nice helg! Så skönt att Björn vart långledig och extra mycket hemma denna helgen  



Igår förmiddag var vi iväg på konfirmation till min systerdotter, jättefint och trevligt! Kan bara inte fatta vad åren tar vägen, minns ju när hon var plutt liten  & snart har man en liten plutt själv istället..


 


& så spenderade vi gårdagskvällen hos svärföräldrarna då vi var bortbjudna på middag. Mysigt & trevligt!  



***

  

Calle hälsar på stallets andra skäck Louie. (Finns "bara" två...)


Nu har ju äntligen Calle börjat få komma igång igen. I onsdags longerades han, och så har Maria ridit honom torsdag, fredag & igår. Vilket gått jättebra, han har sett både mjuk & trevlig ut  




//Pillan








Av Pernilla - 9 maj 2013 20:30

   

 

4 maj - 10 maj 2013


Vecka 35

Kroppen:
 Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.


Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.



Egna tankar/känslor: Jag tycker ju att tiden går så otroligt fort och blir lika paff varje dag när jag tänker "36 dagar kvar till bf" osv. Öh, vad hände!?  

Men jag mår superbra! Känner dock igen mej lite i texten ovanför, har lyckats samla på mej lite vätska och i tisdags hos BM så var blodtrycket aningens högre än vanligt. Annars har jag halsbrännan kvar men den kommer & går, och även lite kramp i benen emellanåt. Men lite får man väl stå ut med  Klart att jag börjar känna mej osmidig men jag har absolut inga problem med att hitta god sovställning om natten och sådär.. Skönt det!

Något jag inte kommer göra är att skriva ett förlossningsbrev. Jag förstår inte riktigt vitsen med det!? Hur ska jag kunna skriva om hur jag vill ha det, om något jag aldrig upplevt? Smärtlindring får jag ju ta utefter hur ont jag har och hur allt blir. Det blir inte heller alltid som man tänkt sej och jag vill förbereda mej på allt. Akut kejsarsnitt, komplikationer, föda för tidigt, u name it.  

Skriva ner mina förväntningar på förlossningen?! Har inte alla samma? Att man vill att allt ska gå bra?    Nä inget brev för min del eftersom jag inte har något speciellt att framföra. Jag tar det som det kommer.... 

 

Jag tycker det ska bli spännande och se sen om bebis fortsätter med den dygnsrytm den har i magen nu. I så fall kan jag vara glad att jag jobbar natt och är van att vända på dygnet, hehe. För som det är nu är bebis betydligt lugnare under dagen men sätter igång som en karatekid om kvällen & natten. Jag har vaknat vid ett par tillfällen av att h*n sparkar så hårt, nästan så hårt att jag tror jag ska få en bristning efter sparken, haha  Ohh, jag är så nyfiken på h*n därinne och ibland kan jag knappt bärga mej tills h*n tittar ut  

 

 

//Pillan

Av Pernilla - 9 maj 2013 19:44

Haft en trevlig dag, i förmiddags åkte jag till Ida & Isabelle och hälsade på. Mysigt & på tok för länge sen vi sågs  Lilla Isabelle bara växer för varje gång jag ser henne, söt unge!   


  


 ***



Så har jag vart med Maria till stallet, kom nyss hem därifrån. Vi (Maria) skippade longeringen idag utan satt upp och red med en gång istället. Han var ju inte sjövild igår så tänkte nog att det skulle gå bra. Vilket det gjorde.. Calle skötte sej super och det såg jättefint ut. Blev ett pass på 30 min, 15min skritt och 15min aktiv ridning med mycket trav.


Bild från i mars.


***



Nu ska vi här hemma äta, grillat står på menyn idag. Min favorit!! Sen ikväll blir det återigen hockey vm på tv för killarna, (blää enligt mej..) Så jag får nog roa mej med annat istället  te.x med att försöka mata Boss. Igår och idag har han ätit till och med mindre än vad han gjort innan - not good! Åhh vad jag vill att antibiotika kuren ska vara slut nu så han får aptiten tillbaka. Inte så kul att kuren var på 30 dagar och jag har dryga två veckor kvar att ge honom...  

Ush, jag tycker det är jobbigt och inte se honom helt pigg & frisk  


  

Min fining   


//Pillan 

Ovido - Quiz & Flashcards