pillllans

Alla inlägg under april 2011

Av Pernilla - 24 april 2011 16:09

Vilket underbart väder här är idag !!  


Imorse åkte jag till stallet och Ann-Sofie. Vi red ut i skogen typ en timme och efter det så fick våra svettiga pållar varsin liten dusch. Självklart gotta dom sej så fort vi släppte ut dom i hagen ....

 


Så fick vi stängslat en del idag också. Våra pållar ska byta hage här i dagarna, kanske redan imorn. Om det blir klart!


Sen jag kom hem ifrån stallet så har jag städat här hemma. Putsat nästan alla fönster på bottenplan och dammsugit överallt och våt torkat det flesta golven snart.... Det tar sej. Luktar Ajax och allt möjligt gottigt här. Tvättar för fullt gör jag också. Snart är allt färdig tvättat !!

Riktigt vårstäd !


Ska nog ta och fortsätta nu......


Njut av solen !!


//Pillan

Av Pernilla - 23 april 2011 19:17























Hoppas ni har en härlig helg, det har jag!

Igår fyllde min lillebror 23 år! Så vi var till honom på förfest och sen drog vi ner till puben. Det var en jättetrevlig kväll !!

Lite mindre trevligt idag eftersom jag har en tendens att alltid hamna kass dagen efter oavsett vad jag dricker eller vad jag gör, och det är då inge vidare.... Blir fan sämre med åren också !


Jag och världens underbaraste lillebror !!





Igår red jag ut med Ann-Sofie och den sista lilla biten hem, så bytte vi häst. Hon fick sitta upp på Calle för första gången och hon gav honom allt Godkänt Så det var roligt!

Calle är ju väldigt trevlig och speciellt nu, för han har mognat enormt sen tidigare år så han blir bara trevligare & trevligare nu  

 

Sen kom det en tjej och kollade på stallet, ((vi har lediga boxplatser)) och hon verkade nöjd, tror jag. Så vi får kanske en ny stallkompis med storhäst här framöver! Vi får se......

Idag fick Calle vila, bara för att jag inte mått 100 och inte orkat med någon ridning... Men imorgon ska jag och Ann-Sofie rida ihop igen och sen stängsla lite och sådär. Så det kommer bli en trevlig morgon i stallet imorn.
Förresten, vilket jäkla underbart väder vi har/haft! I love it !!!!!!


Nä nu ska jag och älsklingen grilla kyckling, så blir det potatis sallad och vitlöksbröd till. Sen har jag köpt lösgodis för jag ska unna mej lite påskgodis ikväll!! Och påskmust givetvis, fan nåt av det goaste bubbel !!


Glad Påsk på er !  








//Pillan




 

Av Pernilla - 19 april 2011 21:26

Åh vilken mysig häst jag hade ikväll. Jag red bara 30 min inkl. fram/avskrittningmen effektivt istället, och det är ju bättre att rida ordentligt i 20 min än och "flänga runt" i en timme så....

I söndags longerade jag, igår red jag ju ut så idag var jag i paddocken. Jag tänkte mest på mej själv idag, min inverkan på Calle. För den måste det jobbas med. Trots att Calle är väldigt pigg att rida så kräver han mycket ben i arbetet, vilket jag ibland är för dålig på att ge. Så det tränade jag framförallt på idag, att rida honom lugnt men rätt mellan skänkel och hand. Det gick jättebra, och Calle trampade för det mesta på avspänt och trevligt och vi lyckades hitta stödet. Galoppen gick han i en otroligt låg och fin form och fick därav en mycket rundare / bättre galopp. Calles svaghet är att han fruktansvärt lätt kan bli fööör hög i formen, han sänker sej nämligen i ryggen, låser sej i nacken och därav blir han stark och nästan omöjlig. Så han är inte alltid enkel att rida, även om det säkert för det mesta ser ut och vara mitt fel varför han inte går "perfekt" eller fint. Jag har mina brister givetvis men Calle är som sagt inte jättelätt heller !   

Efter kvällens lilla pass i paddocken så skritta jag av han ute på grusvägarna...

Imorgon ska jag rida i paddocken igen men med bommar, en cavalletti travserie på 5 bom är tanken.

 



Förövrigt så har jag fått påskpyntat lite här hemma, promenerat runt i Ellös och vart på APT möte med jobbet m.m


Imorgon jobbar jag 7-16 och därefter blir det Calle !


Hoppas ni haft det fint idag


//Pillan

Av Pernilla - 18 april 2011 23:00

Vilket jäävla väder här vart idag, helt otroligt, underbart, varmt och jäkligt skööönt !!!!! Som en sommardag - nästan....


Jag har haft en sjukt fin dag.

Det roliga jag nämnde om igår var att jag skulle fixa mitt hår idag. Jätte välbehövligt och det blev så sjukt bra, jag är supernöjd verkligen.

Stort tack sis. 

Ego bild på detta...

Ljusa upp det hela, toppa det och klippte snedlugg.....


Sen kom lillebror Tias på middag idag, jag gjorde potatisgratäng, fläskfilé med vitlöksmör och grönsallad. Ingen smalmat kanske men.. Äh jag unnar mej   Sen åkte Tias och Björn bort till verkstan och grejade lite. Då for jag till stallet och Ann-Sofie. Vi red runt Björneröd idag och hade en helt otroligt härlig tur på två glada pållar. Jättehärligt !



Fick se idag att det börjar "poppa upp" massa vitsippor runtom på tomten här. Så himla fint !!


Hoppas ni alla haft en lika härlig dag som jag har haft  


Natti natti ....


//Pillan



Av Pernilla - 17 april 2011 21:27

.... va pigg Calle var idag   

Jag longerade honom en halvtimme i paddocken, försöker longera minst 1 gång i veckan.

Han racade och busa som vanligt i början men dom luftcapriolerna och konsterna han gjorde idag har jag aldrig skådat tidigare. Jag trodde fan allvarligt att han skulle bryta ett ben eller sträcka ryggen i nån landning...

Jag säger bara phuuu    Hehe...... Nog för att han tidigare brallat för mej men inte så som han gjorde idag. Sen gick det väldigt bra i alla fall! Han lyssnade jättebra på mej och han fick jobbat/sprungit sej riktigt svett, vilket Calle verkligen behöver. Så jag är nöjd efter dagens pass !

Imorgon ska jag rida i alla fall!!



Annars har jag haft en bra dag på jobbet idag, vi satte oss i solen med varsin mjukglass på rasten   Här har ju verkligen varit helt underbart väder !!

Hoppas att det håller i sig.....


Imorgon ska jag göra nåt riktigt kul. Ni får se imorn kväll vad jag menar....

Tills dess, må bäst !!


//Pillan

Av Pernilla - 16 april 2011 21:03

Hur lyckas man ?

Fick ju punka i onsdags och idag händer det igen. På 178;an i typ 120 blås så smäller däcket bak. Mycket otrevlig känsla  

Så himla typiskt ! Eftersom reservdäcket sitter fram (sen i onsdags) så fick Björn komma med ett nytt. Så tack Björn och tack Mamma  










Igår så gled jag av Calle, fan precis intill 178;an också, tur det var helt odramatiskt bredvid vägen och inget värre på den. Vi korsar ju trots allt en 90 väg. Det var en vit och för övrigt mycket söt fårskylt som orsakade det hela, den var inte farlig på ditvägen men den blev tydligen det på hemvägen.

Annars hade vi en kall men härlig tur jag och Ann-Sofie.....


Förresten !! Letar som skam efter ett träns, vet hur jag vill ha det men kan inte hitta det.. Kanske någon hästintresserad läsare vet något, kommentera då gärna !

Jag söker efter ett svart, bred nosgrimma, fodrat nackstycke, mässingspännen och mjukt med lite kvalité i övrigt.

Någon som vet ?

Ska också sälja mitt bruna pullarträns har jag bestämt mej för, Calle trivs inte alls med den nosgrimman. Däremot funderar jag på att testa remont på honom.....


Nä nu ska jag titta runt lite på datan, sen får jag nana, jobbat 7-16,30 idag och sen haft en del och göra. Imorn jobbar jag 7-16.....


God kväll på er (mina 45 läsare som jag fan inte vet vilka det är...)  


Bjuder på två bilder från häromdagen.....

   



//Pillan




Av Pernilla - 13 april 2011 23:05

God kväll !


Det blir inte alltid som man tänkt sej. . .

 

Fick punka förut när jag skulle till stallet, så fick låna mammas bil en stund.

"Min" Elegance serie som jag och Björn samlar på i Tupperwares sortiment har givetvis utgått morr ! Har vi tur så kommer det in igen i höst, vilket jag hoppas på.


Men däcket blev bytt, och jag fick handlat någonting annat mycket bra på partyt hos mamma så det blev bra ändå !


Imorgon ska jag umgås med min älskade Ida. Hon ska besiktiga bilen så jag åker med, så passar vi på och ta frukost ihop och även ett varv på stenungstorg. Mys !!

Fina vi är darling !

 

Men hon hämtar mej kl 8 imorn och jag måste hinna (&försöka) göra mej lite snygg. Så ska hoppa eller möjligtvis gå i sängs nu för det blir ju upp hyffsat tidigt.....


Nighty !!!!


//Pillan


Av Pernilla - 13 april 2011 05:58

Hoppas ni sovit/sover gott. Jag sov verkligen extremt gott inatt, varför vet jag inte men. Känner mej då i alla fall utvilad för dagens uppgifter !


Jobbar till halv 3 idag och ska efter det rida eller longera min plutt, sen får jag hem och duschat för ikväll ska jag iväg på TupperWare party.

Ska bli trevligt !!


Så jag hoppas ni får en lika bra dag som jag säkert kommer få !!

Nu ska jag fortsätta titta på tecknat med Denniz en stund till innan jag måste åka till jobbet......


//Pillan

Ovido - Quiz & Flashcards