pillllans

Alla inlägg under mars 2009

Av Pernilla - 19 mars 2009 15:15

Ja då var starten gjord på denna dagen. Imorse var jag in till skolan för att lämna två uppgifter och för att hämta nästa kurs. Så nu är det gjort. Bara till att dränka sig i skolböckerna igen. Gu vad jag längtar tills den biten är avklarad i alla fall. Nu är jag precis hemkommen ifrån stallet. M kom till mig idag också, jättekul! Så hon longerade Calle och jag tog ett par bilder från idag med som ni kan se nedan... Han skötte sig ännu bättre idag! Framsteg!! Sen idag vid 17 tiden så kommer hovslagaren för Calle har gått sina 8 veckor nu. Bara han dyker upp idag, finns ju en liten förmåga i honom att bara "försvinna". Ja vi får se... Sen till kvällen om jag orkar så åker jag till mitt extra jobb annars så tar jag det imorgon.
Skriver mer senare då magen kurrar, inte klanderligt då kl går mot 14 och ingen frukost har intagits än.
 Ännu smutsigare idag!





Visst è han snygg min ädla springare!

Av Pernilla - 18 mars 2009 15:14

Ja för er kära läsare som inte finner det särskilt kul att läsa om hästar kan sluta läsa redan nu då detta inlägg är enbart om Calle idag!
M kom till mig idag också, jätteskoj! Så vi tog in och gjorde iordning Calle för longering. M longerade Calle en halvtimme ungefär, han exploderade aldrig (vilket jag trodde att han skulle göra) men han bocka, bralla lite och galopperade en del. Så fick han rört på sig lite innan ridningen. Tog återigen in Calle i stallet och på med tyglar och sadel och ut i paddocken igen. M satte upp och red Calle i skritt och trav ca 20 min. L kom förbi för och säga hej också, jättekul då jag inte träffat henne på ett tag. Vi gick med ut på grusvägarna för M skritade ut med Calle så han fick komma utanför paddocken vilket nog var mycket uppskattat. Tusen tack för idag M. mycket trevligt!!
Några bilder från idag kommer här nedan men försök se förbi den smutsiga skäcken (ska ta en ordentlig borstning på han ikväll, då vi inte hann det nu..)

 
 Denna sista bilden blev såå fin tycker jag. Vilket par!

Av Pernilla - 18 mars 2009 15:13

UNDERBART!! Idag fick man vakna upp till våren! Vilket underbart väder. Går ju inte att beskriva hur härligt det känns när solen är framme, vindstilla, känna värme och kunna klä sig lite lättare. Vilken energi man får! Whohooo...... Härligt när det kommer på ens lediga dag också! *tummen upp* Hoppas detta väder kommit för och stanna.
Tycker lite små synd om min pålle just nu bara då han gott kunde få gå utan täcke och få lufta sig i detta. Men M kommer nog till mig idag igen förhoppningsvis och hon slutar jobbet 13 så efter det åker vi till Calle. Kan ju plocka av han täcket då. Så det blir stallet på schemat idag, sen ska jag göra färdigt två frågor på en kurs som jag skickade in igår och så måste jag greja lite med tradera auktioner. Nu när jag gör min stor rensning på allt så lägger jag ut mycket på tradera. Vad är bättre än att få pengar för sånt du inte vill ha och ändå skulle ha slängt!? Låter dom intjänade tradera pengarna gå till nya fynd istället. Det är ju kanon, enligt mej.
Sen tänkte jag och min syster C gå en långpromenad med Boss min hund. Riktigt härligt och promenera och dessutom med sällskap. Kan man gå där och tjattra och bränna lite fett, mohaha. Något som behövs inför sommaren. Missförstå mig rätt, jag är jättenöjd att ha gått ner nära 35kg men det finns fortfarande lite extra fluff kvar att bli av med. Men då till min fråga; blir man någonsin riktigt nöjd med sig själv?! Eller kommer du alltid se något som bör ändras på osv. Mitt problem är nog att ganska ofta när jag står framför spegeln så ser jag en riktigt fluffig Pernilla framför mig. Fast i själva verket så står där en ganska så medelmåttig Pernilla med lite fluff. Men jag ska kämpa bort ett par kg till sen får det vara bra. Jag vill inte vara smal, jag vill ha lite former och få vara lite små fluffig.

Vill passa på här i min blogg och skriva/hälsa ett stort GRATTIS till min syster M som fyller 28 år idag!! Wieehooo! Hoppas du får en toppen bra dag M!!

Av Pernilla - 17 mars 2009 15:13

Idag har det hänt massor tycker jag. Dagen började med att jobba 7-11 sen var det stallet som gällde. Min storasyster M kom också dit och hjälpte mig med Calle idag och GUD vad duktig min syster är. Ska väl inte säga att det var en "aha-upplevelse" för jag har alltid vetat om att hon är väldigt duktig. Men hon var verkligen KANON med Calle idag. M - Du ska bara veta hur j-a tacksam jag är! Jag tycker det är så jätteroligt att hon vill vara med på Calle! Hon kommer kanske imorgon igen efter hon slutat jobbet. Vi fick stängslat lite idag också. Sedan åkte jag hem och tog en kaffe sen åkte jag tillbaka till jobbet för och möta upp en kompis där som kom med hennes gubbe för han skulle köpa min bil & det gjorde han. Så nu var skruttan såld, får vi se när nästa bilköp blir. Snart hoppas jag! Sedan åkte jag tillbaka till stallet för och stängsla färdigt och därifrån kom jag precis hem nästan. Så nu blir det snart middag och så går jag här och donar i mitt rum. Håller fortfarande på med projektet - rensa garderoben, vilket snart är färdigt också. Delar upp det så fint med stallkläder i en egen garderob givetvis och sen delat upp mellan "vanliga" kläder och jobbkläder. Skönt att ha särat på dom plaggen, gör det ju mycket lättare att hitta passande kläder till jobbet mitt i all morgonstress som jag brukar ha en benägenhet att hamna i.
Imorgon är jag ledig ifrån jobbet - sovmorgon! Så ikväll har jag faktiskt tänkt att synda rejält. Köpt chips, dricka och choklad. Kan det bli värre? Haha. Men man måste ju få unna sig lite gott ibland. Synd bara att den tanken poppar upp i huvudet alltför ofta. Men nu får jag nog ta och fortsätta med mitt pysslande för att kanske skriva lite till kvällen igen.
 
Min syster M på min häst Calle !

Av Pernilla - 16 mars 2009 15:11

Jo visst borde man egentligen vara i sängen och sussa gott vid det här laget när man jobbat kvällen 14,30 till 22 och dessutom ska upp kl 6 imorgon för nästa jobb dag. Men ibland är det lättare sagt än gjort. Tar också en stund att "varva ner" efter en kväll på jobbet. Jag känner mig ganska trött psykiskt men inte fysiskt. Kanske att ett litet bloggande tröttar ut mig så jag hamnar till sängs!?
Denna vecka känns ganska fullspäckad för mig, har mycket utöver jobbet att tänka på. Hovslagare, höhämtning, skolarbete som ska skickas in, få lämnat bort bilen då den till största sannolikhet är såld. Behövde inte ens sätta ut den på annons, bra va!? Så jag har en del i huvudet att tänka på denna vecka, kommer känns jätte skönt till helgen då man kan "släppa allt". Jobbar ju till helgen men då jag jobbar dag på lördag och kväll på söndag så tänkte jag att jag skulle ut i UA på en cider eller två. Kan ju kännas extra gott efter en fullspäckad vecka. Imorgon kommer min storasyster M till mig och ska hjälpa mig med Calle. Han är ju extra pigg just nu så kan kännas gott att vara två vid de flesta momenten. Vi tänkte longera honom och sen kanske skritta ut en sväng. Ska bli mysigt att hon kommer till mig. Hon är mycket duktig med hästar min storasyster.
Annars vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om, känner att jag har lite "tunghäfta" fast i skrift istället. Finns egentligen mycket jag vill skriva om och visst att jag ser min blogg som min dagbok men behöver kanske inte dra det allra djupaste!? Har i allafall en del tankar kretsandes i huvudet om dagarna och det handlar om mycket. Känslor om det mesta, funderingar och bara allmänna tankar om allt i mitt liv. Känner att det är så mycket jag vill få gjort och få sagt men det krävs tålamod, ett tålamod jag känner inte finns där riktigt. Men jag får helt enkelt försöka spela cool, allt har väl sin tid som det sägs, eller hur!? Men ibland har man en femårings psyke, lika impulsiv och vill att allt ska hända NU NU NU. Men det kommer... I know! Får helt enkelt tänka på annat så länge, men man blir ju inte alltid klokare ju mer man tänker. Det har jag kommit underfund med. Dom där dagarna när du "skiter i allt", trycker bort känslorna och vägrar tänka på NÅGOT. Visst är dom underbara! Men det funkar ju inte riktigt att springa runt och vara på det viset hela tiden, ibland kommer verkligheten ikapp en och det är väl då det känns tungt. Men så tänker man också, jaja. Lika bra att bearbeta skiten så man kan gå vidare med andra ting. Ni förstår säkerligen inte ett ord utav vad jag skriver och det är inte riktigt tanken heller. Säkerligen hälften av mina blogginlägg så kommer ni som läsare och tänka; hmpf? what i this shit?  Och då svarar jag; its MY shit! My life!!
Nog om det... Känner faktiskt att jag börjar bli lite trött nu, första gäspningen har redan infunnit sig så nu ska jag nog göra ett nytt försök om att hoppa till kojs. Natti !!

Av Pernilla - 15 mars 2009 15:10

Ja då var helgen över igen och imorgon återgår vi till verkligheten med jobb, häst, plugg och allt därtill. Fortsättningen på min och syster C`s kväll igår blev utgång trots allt. Vi fick slurpat i oss vinflaskan och dragit på oss partystället för att gå ut och göra Trollhättan osäker. Vi gick till Butlers (aldrig vart där tidigare) men det var ett mycket bra ställe tycker jag. Dom hade det mesta. För det första två plan *tummen upp* mysiga soffplatser, två barer, käckt ute/rökställe, blandat folk och givetvis dansgolvet. Körde dock inga moves där igår då det inte riktigt var en sån kväll för mej. Förr dansade jag aldrig men på "äldre dar" haha... Så har det blivit desto mer. Snart Dancing queen om jag fortsätter i denna takten, haha ! Så vanligtvis brukar man se mig hålla takten på dansgolvet den mesta tiden ute men dock inte igår utan då minglade vi mest runt. Jättetrevligt så jag hoppas att det snart blir igen. Kände imorse att det var rödvin vi starta upp på då den lätt ger lite skallebank dagen efter. Treon löste det bekymret som tur var så vi kunde åka på liten shoppingtur idag. Började med Överby och fick fyndat lite. Sedan fortsatte vi hemåt till Orust och gjorde då också ett stopp på Torp, hittade inget men fick gå runt och kikat. Alltid lika trevligt och bara strosa runt i affärer. Förr tyckte jag dock inte att det var lika roande men det kan också ha och göra med att man vägde nära 110kg och det var banne mej inte varken kul eller lätt att hitta kläder då. Men idag när man befinner sig på en mer behaglig vikt på 75kg istället så är det desto roligare....
Sen fick vi stannat till vid stallet på hemvägen och gjort det dagliga arbetet där, dock blev det inget gjort med Calle idag då jag vart på resande fot. Kände mej sådär härligt snobbig i stallet när jag ställde mej och mockade i skinnjacka, plattat hår/sminkad, stövlar och sjalen runt mej. Haha...
Kvällen här blir lugn, ser att klockan snart slår nio, vad tiden går fort. Imorgon jobbar jag kvällen och börjar då 14,30 till 22. Tänkte ta och städa/röja innan jobbet imorgon bland alla grejer jag har och fortsätta rensa garderoben vilket inte hunnit bli gjort än. Men nu ska jag surfa runt här lite på ellos då beställningen där inte è klar än. Vill ju ha lite nytt och fräsch i min garderob.

Av Pernilla - 14 mars 2009 22:34

På vårat jobb (hemtjänsten) så jobbar vi varannan helg på schemat oavsett % och denna helgen så var det min tur att få vara fri och ledig. Jobbade dock igår kväll. Trots datum fredagen den 13;e så klarade jag mig bra. Är i och för sig heller inte särskilt skrockfull utav mig men ändå... Detta datum sitter ju trots allt ändå inpräntat på oss flesta, eller?! Efter min kväll på jobbet, jobbar till 22 så åkte jag hem för och invänta min bästa vän P. Hon kom vid elva tiden och då for vi iväg utan och veta alls vart vi skulle eller vad vi skulle göra. Jag och P brukar för det mesta "bara vara" vilket innebär att vi får se vad kvällen leder oss. Något som ofta blir väldigt lyckat och de få gånger det inte alls gått som vi trott och hoppats på så har vi ändå skitkul ihop! Denna kväll så bar det iväg till stillingsön för och hämta upp två killkompisar, sagt och gjort så var det dags att ta sikte på nåt nytt mål för kvällen vilket blev till en annan killkompis i kode och därefter så stack vi till Kungälv och hamnade ute på någon krog där. Vart hemma igen vid 5 tiden och det var extra segt denna gång då jag skulle upp vid halv 8 för och släppa ut de fyrbenta vännerna i stallet. Ni bör dock observera att jag var chauffören innan ni börjar fundera på stall, bilkörning och alkohol. La mej igen efter stallet så jag fick sovit igen ett par timmar.

Efter middagen så blev det till att packa väskan då jag ska sova hos min syster C inatt i Trollhättan. Det är också hos henne jag sitter just nu i skrivande stund. Vi har ätit räkor som är så gott och fortsättningen blir en tjejkväll och vad den kommer innebära helt får vi se. Vi har fått färgat ögonbrynen och det blir till att rå om oss själva. Fick en riktig Spa upplevelse förut då jag tog en dusch. Jag har inte skrubbat mej sådär fruktansvärt ivrigt överallt på vad det känns alldeles för länge. Nu tänker ni säkert - LORTGRIS!! Mohaha.. Men riktigt så är inte fallet. Visst hoppar man in i duschen och är noga med hygienen men jag kan inte minnas sist gång jag stod 50 min i en dusch och hade det så underbart. Att känna känslan av att duschen kan vara så betydelsefull. Låter knäppt, I understand men.. Inte lätt och få ner den känslan i ord. Hur som helst. Nu har vi korkat upp vinflaskan så får se vad vi hamnar, kanske blir det soffan senare framför en film eller kanske drar vi ut på stan och tar en cider. Skriver mer imorgon efter att jag kommit hem från min och C`s shopping slash fika runda på överby!

Av Pernilla - 12 mars 2009 15:07

Ja precis som rubriken säger, vart tog våren vägen!? Gud spelade då oss ett spratt igen när det var så fint väder igår med härlig sol. På jobbet kunde man sitta utmed husväggen med kaffe koppen och ciggen i handen och bara njuta det första utav solen. Hoppet satt i även imorse om våren på väg till jobbet trots att det var -grader men efter sisådär andra vårdtagaren så sprack det.. Blåsten kom och med den de första snöflingorna -Suck ! What the hell? Man kan inte annat än och bli schizofren i detta väderomslaget! När det ena dagen är vår i luften med skinande sol vilket resulterar i att man blir pigg, extra glad och sådär vackert vårsöt medans andra dagen då graderna sjunker och solen finns det inte minsta hopp om och det blåser riktigt ruggigt emot en, ja vad blir man då?! Jo, deprimerad, irriterad och bara allmänt lättretad. Det är i allafall vad jag kallar lätt schizofreni! Känner både i kroppen och knoppen att det är ENOUGH nu!

Till jobbet så är inte heller detta väder direkt en fördel. Vi i hemtjänsten är ju på resande fot dagarna i ända. Runt till olika folk och fä. Bilkörningen är ju inte det minsta kul då antispinn sladden står och blinkar konstant och du får trots detta system med antisladd och antispin och vad det finns!? gå till en del vårdtagare där bilen inte tar sig fram. Gamla människor har ju en benägenhet att bo låååångt in på en väg eller i början av en omöjlig väg. Ja vi vårdbiträden har sett boenden under de flesta förhållanden. När du i vilket fall som helst tar dig fram till din lilla gumma på 85 år som tycker att du är sen vilket är det första du får höra efter att ha bråkat med både bil och väglag och du faktiskt inte är mer än max 10min senare än vanligt. Ja gott folk, det är då det börjar.... Svara tanten vänligt varför men trots detta inte har det minsta förståelse om det. Så påbörjar man sitt arbete hos tanten som muttrar att jag är kall om händerna då jag drar på stödstrumporna m.m Så säger de gärna något i stil med att; "Det var bättre förr.." Menas med vad, tänker man då? För snöväder lär dom ju haft i början på 1900 talet också!? När du sedan är klar så får du ge dej ut i skitvädret igen för att samma visa ska börja om hos nästa vårdtagare. Ska dock inte dra alla våra gamla över en gräns men då du har ett par stycken som är såhär till sättet så räcker det. Hur kan man hålla humöret uppe på topp konstant då?! Man är ju inte mer än människa. Tur att man har den egenskapen att kunna koppla bort detta under jobbtid för att sedan när du kommer hem bara andas ut all negativ energi... Det är väl just den egenskapen hos en som person som gör att man platsar så bra till att jobba just med de äldre eller människor överlag kanske!? Den egenskapen och fler därtill!
Hur som haver så står kaffe på mitt schema nu så jag kan återhämta mig och bli mitt lugna, trevliga jag igen.

Ovido - Quiz & Flashcards