pillllans

Direktlänk till inlägg 4 februari 2013

Åhajaja...

Av Pernilla - 4 februari 2013 22:15

Ja så kan man väl sammanfatta kvälllens lilla ridpass!? Jag har vart iväg på ärende idag och även fikat med Patricia så jag bestämde mej för att ta stallet ikväll och rida på uppehållstiden istället för att rida innan lektionerna, vilket jag brukar göra. Det visade sej vara en bad idea !

Vi var 9st och pga diverse orsaker så blev Calle, som redan från början var spänd, bara ännu värre. Lite småskutt här & där och jag försökte bara dämpa honom eftersom han var pigg & stark också. Till en början gick han väldigt spänt men han mjukna lite allt eftersom. Tillslut var traven jättefin så jag känner mej ändå väldigt nöjd att jag lyckades få fram traven såpass fint i det "kaoset" som var därinne. Blev bara ett par galoppfattningar eftersom jag kände att jag inte riktigt fick plats + att Calle mest behövde joggas mjuk och avslappnad.




Innan jag red så fick jag schamponerat Calle lite & även friserat honom, & det nästan lyste om honom, med tanke på hur han såg ut innan  Så fick han nytvättat täcke på sej också.. Nu är han väl ren & fin sisådär ½ dygn  


 


Nu ska jag bädda ner mej, upp tidigt imorgon för en morgon/förmiddag i stallet. Mysigt!!


//Pillan 

 
 
Ingen bild

J

5 februari 2013 08:03

Jag måste hålla med dig vad gäller att rida på uppehållen på klubben. Vad hände för dig? jag tkr det ibland är alldeles för många som sitter på hästar utan att ha någon som helst koll. Ibland tom barn som rider stora nerviga tävlingshästar.

Pernilla

5 februari 2013 16:08

Det hände väl inte så mycket, men tycker att det borde finnas folk med lite bättre koll ;) Finns nog några som bör läsa på manegereglerna istället för att galoppera på volt sen snett igenom, till & med INNANFÖR 4kantspåret och runt runt... Man kanske ska tänka sej för om man är så många som 9st :)

 
Sandra Ramtzén

Sandra Ramtzén

5 februari 2013 21:54

Jag var själv inte där och red och kan därför inte försvara någon men jag själv rider alltid innanför spåret på grund av att underlaget blir såpas hårt. Självklart ska man anpassa sin ridning efter hur många det är men eftersom vädret inte tillåter ridning utomhus och det tyvärr inte finns så många uppehåll så förstår jag att folk vill rida igenom sina hästar ordentligt.

http://sandraramtzen.blogg.se

Pernilla

5 februari 2013 22:11

Ja självklart förstår jag att man vill rida igenom sin häst :) men är man väldigt många så blir det svårt när man galopperar innanför spåret, det finns ju då inte mycket plats att skritta på, medellinjen fram & tillbaka?
Det jag också menade är att när man är många så är det hänsyn som gäller, då kanske man "snällt" får hålla sej på volt i alla fall några varv eller fyrkantspåret, istället för ridvägsbyte hela tiden :)

 
Ingen bild

emelie harri!

5 februari 2013 22:20

det är acceptabelt å rida snett igenom, ingår dessutom i vissa dressyr program så varför skulle det vara förbjudedt. Så länge man har uppsyn!
..och dessutom, rida innanför fyrkantspåret? det är en träningsmetod man tränar upp balansen och det sliter mindre eftersom ALLA rider på spåret = hårt underlag, det är en ridklubb det är alltid hårt där. Men du kanske är kvar på den nivån där man balanserar sig mot väggen fortfarande vad vet jag har inte sett ig rida på länge, respektlöst att klaga på andra säg det till dom istället!

Pernilla

6 februari 2013 07:33

Självklart är det ok att rida vilka vägar man vill, och likaså innanför fyrkantspåret. Finns inget som är förbjudet och det har jag heller aldrig påstått!
MEN, om man är väldigt många som rider så SKA hänsyn visas, så är det bara. Att då rida snett igenom ÄR FORTFARANDE OK, att rida volter är FORTFARANDE OK, innanför spåret är FORTFARANDE OK, men så länge det funkar!
Det säger sej självt och om du inte förstår det så har du heller inte med manegevett och göra, vad vet jag?
Det ENDA jag menar, är att man kan inte galoppera först snett igenom, sen volter, sen innanför fyrkantspår. Det FUNKAR INTE om man är för många.
I måndags var det inga problem med detta, och vad du tydligen heller inte vet (som du då kanske inte heller ska prata om?) är att jag också skulle säga det till dom när jag tycker att problemen uppstår!
Läs då inte min blogg om den är så respektlös!?

 
Ingen bild

Emelie Harri

6 februari 2013 14:14

läser inte din blogg så det är lugnt! Blev bara informerad om att du klagat på andra, respektlöst på din blogg. Det är inte första gången du klagar menar jag.

Pernilla

6 februari 2013 14:21

Men seriöst? Jag är på klubben VARJE dag, du är välkommen och komma dit och prata med mej istället för att skriva dumma innehållslösa kommentarer via nätet.
Och när har jag klagat tidigare då? Att klaga är att klaga på vädret etc. Men att jag tycker det är kaos och tycker att man kan visa bättre hänsyn ibland, det är skillnad. Jag hänger inte ut någon på min blogg och har aldrig gjort! Om du inte kan läsa och förstå en text rätt via nätet är det ditt problem och inte mitt.

 
Ingen bild

Therese

6 februari 2013 14:31

Men gud vad är det för nivå?
Till Emelie; Om man inte kan släppa väggen och gå innanför i galopp så är det väl inte pga ryttaren utan att hästen är för obalanserad!
+ att det är väldigt mycket som är tillåtet i dressyrprogram men bara för det så kan väl inte 10 pers rida igenom det på uppehållstid? Du har då för dåliga argument och jag tycker då aldrig att Pernilla har klagat på folk? Så ge dej & väx upp!

& förövrigt så undrar jag, om ni nu har så dåligt/hårt underlag i manegen så det inte ens funkar att galoppera på spåret, varför byter ni inte manege? Lär väl finnas fler nere hos er?
+ att det harvas väl om dagarna, det gör ju alla klubbar och har svårt att Orust skulle vara annorlunda :)

Pernilla

6 februari 2013 14:57

Ja.. Jag kan inte annat än och hålla med!

 
Ingen bild

Maria

6 februari 2013 15:02

Men herregud, har ni ens läst inlägget? Det är ju ni som kommenterar som gör det respektlöst? Alla rider vi väll i grund o botten av samma anledning -för att vi gillar det oavsett vilken nivå? Så att visa varandra respekt och hänsyn är väll en självklarhet kan jag tycka... Manegeregler finns och dom ska ju givetvis följas och är man så många som 9st på uppehållstiden så är det väll självklart att man kan behöva visa lite extra hänsyn (sunt förnuft). Vet inget "barn" som rider stora nerviga tävlingshästar däremot en ungdom (och hur nerviga hästarna är har jag inte en aning om), men hon har ju lika bra kontroll över sin/a häst/ar som alla andra där inne så jag vet inte riktigt vad problemet med det skulle vara? Stötta varandra istället för onödiga påhopp, blir så mycket roligare då! =)

Pernilla

6 februari 2013 15:05

Ja, jag håller med dej också :)

 
Maria

Maria

6 februari 2013 15:17

Jag vet att du gör det <3 ;-)

http://mariascarpediem.bloggplatsen.se

Pernilla

6 februari 2013 15:26

Haha ;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pernilla - 14 mars 2017 07:37


Igår var vi kollegor ut till Gullholmen för att äta gott och umgås. Det var supertrevligt! Jag och några till valde sista färjan hem vid 21 och vissa sov över i stugan som vi bokat.  Men dels var jag ändå nykter och sen är det lite svårt att lösa m...

Av Pernilla - 13 mars 2017 10:45


Hemkommen från barnmorskan nu, fick träffat min nya idag eftersom den förra har slutat precis och börjat jobba i Uddevalla istället. Lite knepigt att göra ett byte såhär sent i graviditeten, men såklart så går ju det bra med. Hon var jättetrevlig den...

Av Pernilla - 12 mars 2017 06:30


    Alltså hur fin morgon? Björn ska ut i skogen om någon timme och jag och Holly har lite mysmorgon framför tecknat. Hon ska få stekfrukost snart och jag ska dricka kaffe innan jag intar min frukost, yoghurt. Jag är redan lite trött på flytan...

Av Pernilla - 11 mars 2017 07:55

Den rubriken kändes extra skön att skriva, haha. Nu är tandläkarbesöket gjort och jag kan beskriva det som hemskt jobbigt. Men 1 ½ timme senare med två tandläkare så var tanden ute i alla fall. Trist bara att den skulle ha så dålig tajming och behöva...

Av Pernilla - 10 mars 2017 08:30


Ja alltså. Värken blir bara värre och värre så idag har jag fått en akuttid till tandläkaren för att dra ut den onda visdomstanden. Behöver jag ens nämna hur jävla nervös jag är?  Men det är otroligt skönt att få gjort det idag, att slippa gå och h...

Ovido - Quiz & Flashcards