pillllans

Alla inlägg under februari 2010

Av Pernilla - 16 februari 2010 13:40

Faaaan vad förkyld jag är    Känner mej så fruktansvärt seg i kroppen, nästan så jag önskar att jag bodde hos min Björn så jag kunde bädda ner mej i soffan hos han och att han kunde ta hand om mej. Ni vet - fodra mej med isglass och Cola och pussa mej på pannan och säga; Stackars min skrutta....

Haha..... Jag é inte alls ynklig.. Inte alls   

Nä nåt sånt hinns tyvärr inte med utan här è det jobb och annat som gäller. I helgen var jag dock ledig och den mesta tiden tillbringades såklart med Björn    Hade en jätte trevlig helg med blandat påhitt! Gu vad jag trivs med den mannen... Aldrig känt såhär innan. Wiiieeeee !!!!!!


I helgen var jag också hos min syster och hälsade på. Stackarn har ju också vart förkyld så passade på att ta ut hennes Maddox på en promenad.

Lite skillnad jämfört med Boss   


Sen busat med hennes två charmtroll E & R   


Idag har jag jobbat 7-11 och jag ska tillbaka till jobbet sen för och jobba 16-21 också så ikväll lär jag vara trött. 

Imorn är jag ledig och då ska jag starta dagen med ett utsläpp av våra 7 guldklimpar i stallet.


Men nu ska jag nog passa på att lägga mej i soffan och få vilat en stund innan det blir andra vändan till jobbet för idag!


Ha det gött!!


--pillan--

Av Pernilla - 10 februari 2010 10:02

Ja då var det onsdag igen och idag med lite sol. Härligt det.. Men här è mulet så det fattas väl bara att den lilla solen suddas bort?! Men vi får hoppas att det håller sej fint. Hade vart himla skönt.


Idag är jag ledig. Så himla härligt!   

Jag ska fortsätta med tradera, tycker det är jätteskönt att bli av med saker jag ändå inte ska ha kvar och även att få in extra pengar. Pengarna jag får in från tradera var tänkt att jag skulle ha till tatueringar men.. Tror jag öppnar ett konto och kallar det för "studiekonto" kanske? Så kan jag spara lite extra pengar där. Ja hur som haver, det blir nog bra!


Ikväll ska jag få äran att rida lektion på Nettan, ska bli himla roligt! Så innan vi åker med henne till klubben så tänkte jag rida Calle i paddocken. Så det blir till att sitta på två hästryggar idag, härligt!!

Alldeles nyss fick jag bilder från Anna då mina gamla försvann. Förra året fick jag och Calle nämligen äran att vara med i Ridsport. Hur roligt som helst och vi var nog båda stolta   

TUSEN TACK ANNA FÖR DET!!

Fick nu bilder sen den fotosessionen, hehe....

  Här är bilden som fick äran att vara med i tidningen !



  Jag och min älskade Calle . . . Visst är vi fina    Går inte med ord och beskriva vilken kärlek jag känner till Calle. Jag är så oerhört lycklig som fått chansen att äga honom och jag tänker se till att han följer min sida livet ut !


Sitter och tittar ut och jag får nog försöka göra en insats på mammas altan för hua vad mycket snö där är. Vi fick ju tagit garage taket häromdagen men altan taket är ju vekare...

Ja bäst och fortsätta med denna dagen. Återkommer ikväll om hur det gick med ridningen!


--pillan--

Av Pernilla - 9 februari 2010 19:53


Kom hem för en stund sen, vart hos Calle. Idag var han helt underbar! Inga trots och inte minsta bus.

Han fick pulsa i paddockens djupa snö och Oj oj vilka benlyft. Den traven var det då inget fel på. Tänk om han kunde gå sådär jämt? Sänkt huvud, höjd rygg och arbetande ben   

När jag hämta han i hagen såg han mer än glad ut över att få komma in, han såg så frusen ut. Fick sett täcket på han och det räckte.. BRRRR

Fick friserat han lite idag med, tog som vanligt liite för mycket så den får växa ut liite så jämnar jag till den sen så blir han nog snygg.

Fast... En skönhet klär ju i allt sägs de!


Innan jag for till stallet så fick Boss kissat och lekt/busat av sej i snön. Han är väl en av få som älskar detta väder och all nederbörd.


  Min finaste Boss     



Jag själv ska nog ta och städa lite nu... Sen kvällsmat och lite slapp framför tv;n!

       


--pillan--

Av Pernilla - 9 februari 2010 15:36

- till tusen... När jag fick tittat ut genom fönstret   

Det borde jag inte ha gjort ! Snöar ju som skam. Så himla tröttsamt och deprimerande.



Men vet ni vad?


- Moi har bestämt sig för att börja plugga i höst. Jag tänker inte fastna i vården. Jag har tröttnat och jag är livrädd för att vakna upp vid 35 och tänka; "Va FAN hände" ?? VARFÖR tog jag inte tag i mitt liv och satsa på nåt?

För er som verkligen trivs i vården så är ju det kanon bra och absolut så att ni ska vara kvar där. Jag är inte en av dom - längre.

Jag var men är inte längre . . . .

Så jag ska förflytta mej och få upp lågan igen för nåt annat då min låga för att jobba med dom äldre har brunnit ut   

Har känt såhär ett kort tag men känslan växer sig allt större och större....

Jag har några idéer om utbildningar och tänkbara jobb men det håller jag för mej själv så länge. Den dagen jag sökt och kommit mej in på en utbildning så talar jag självklart om det   


Känns liiiite lättare bara av att jag bestämt mej om och söka mej in på skola till höst. Spännande.... Men dom där pengarna jag vill vinna, det känns som att det passar bra att vinna dom nu. Lite enklare och plugga då, eller ja.. Snarare fler möjligheter.
Det finns en utbildning jag mer än gärna hade velat gå, nämligen utbilda mej till diplomerad hästmassör. Ett mindre problem med den utbildningen bara, kursen kostar 13000:- + moms vilket är = ogenomförbart för min del. Sen ska man ju vid vissa tillfällen resa och bo i kalmar under några dagar och då tillkommer det ju givetvis lite kostnader. Fasen också.....

Tänk att pengar alltid ska vara ens ständiga problem? Att det ska sätta stopp för ens dröm i livet eller för ens drömmar överhuvudtaget. Tänk och leva ett ekonomiskt oberoende liv!? Herre guu vilken lättnad. Vad jag hade vart nöjd.

Visst, jag har så jag klarar mej, och jag är jätte nöjd över att ha råd till Calle te.x så man ska väl inte klaga? Men det hade vart roligt med tusenlappar över. Kunna unna sej saker. Men näää - sällan!

Men ska väl ändå glädja mej över att jag är en arbetsmyra och utan ett inkasso brev i min tillvaro. Det är vare sig man vill tro´t eller inte hyffsat vanligt idag.


Nää nu får jag snart dra mej till Calle, hoppas han är på ett trevligt humör och kan pigga upp sin matte lite....

Sen ikväll hamnar jag nog i den här positionen skulle jag tro ?

 

Liggandes i soffan framför tv;n . . .


Ha det!


--pillan--

Av Pernilla - 9 februari 2010 10:52

Känner mej lite piggare idag. Men håller mej lugnt inomhus idag. Jag håller på att greja med tradera, lägga ut auktioner och skicka paket.

Ska nog fortsätta med mitt rum också. Hmm.. Lite rart låter det. Som om jag vore 13 igen när jag nämner att jag ska "städa mitt rum". Mamma har sagt åt mej, ni vet... Hahaha.....

Nä, jag står fortfarande i väntan på lägenhet men tills dess så trivs jag allt bra hos mammi. Hon är ju trots allt den viktigaste och mest betydelsefulla människan i mitt liv   Vi har nog den bästa kontakten mor-dotter kan ha!


Nä så här è lugnt i min närvaro förtillfället. Sitter och söker lite jobb också. Behöver röra på mej, får panik känningar emellanåt.

Det blir nog bra..

Såhär ser det ut när jag traskar min promenad till jobbet. Ibland är den rolig, ibland är det tunga steg . . .


--pillan--

Av Pernilla - 8 februari 2010 15:45

Björn har vart i fjällen i 4 dagar och det kan kännas som en mindre evighet när man är så kär som jag är. Igår kväll kom han hem. Min underbaraste.... Vart ihop snart 1 ½ månad och jag är tok fast.

Så igår var det himla mys och få träffat han igen!!


I helgen har jag jobbat, vart på kalas och fått punka på bilen... Det sistnämnda mindre trevligt. Men, broder var så gullig att han bytte till reservdäcket och Björn är ju, as usual, för snäll mot mej så han har hämtat däcket. Lite slirigt med reservdäcket men de funkar ju   


Guu vad jag har tröttnat på snön nu! Riktigt irriterande! Det gör mej deprimerad... Längtar bara mer och mer till våren!!!

När det gäller Calle så vill jag inget hellre än att köra galopp på grusvägarna eller tjafsa dressyr i paddocken. Vill allt hellre än pulsa i snön, bära vatten då allt är fruset i stallet, halka omkring och bläääää.... Nää VÅREN - I want you !!


Tror Calle också tröttnat på den, tack vare att hans matte är så anti vintrig så blir det inte mycket gjort denna tiden....


Älskar bilden - tagen på Björns utelampa .


Men visst.. Det är ju fint & det ser mysigt ut med snön. Men det är också det enda charmerande med detta vita fluff....


Ska fortsätta greja nu....


--pillan--

Av Pernilla - 5 februari 2010 10:23

Gu vad jag är seg idag. Mår inte alls som jag bör. Himla tur att jag är ledig idag, ska vila upp mej ordentligt så jag fixar att jobba hela helgen. Känns bättre i halsen men har ont i huvet och bihålorna och bläääää.........

Så sexpartyt jag var bjuden på ikväll får jag snällt stå över   


Jobbet tar mycket energi från mej just nu.. Vi har otroligt mycket att göra och i förrgår fick jag jobbat 7-16,30 och inte fasen hanns det med någon rast    Tror mer eller mindre att alla på jobbet är psykiskt slutkörda. Det är för mycket.... Jag kämpar på i hopp om att det blir bättre men jag har planer på att önska mej en förflyttning om det ska fortsätta såhär. Att jobba i en omänsklig takt, inte hinna få rast och inte hinna med dom gamla på det sätt jag vill. Nä då är det banne mej inte lika kul längre........ & Snö ta mej fan överallt. PLOGA/SKOTTA era jäklar!!!!!! Blääää.....


Helgen kommer nog bli tuff på jobbet. Men tröstar mej med det att jag får träffa Björn på söndag kväll, lättare om man har något att se fram emot.

Han åkte ju till Sälen med sina killkompisar igår morse. Hoppas dom har riktigt jäkla skoj och svinar på   



Calle har fått nya skor, äntligen är det gjort. Så himla skönt och ha dom nyskodda. Så nu kan jag brodda honom igen. Känns ju bra! Han är ju för 17 som bambi på hal is i detta väglag, hehe....

 

Han är så himla fin min pålle. LÄNGTAR som f*n till våren och komma igång ordentligt!!! Träna, rida ut i skogen, galopp på grusvägarna och få åka in till klubben och träna.

Jag är ju på tok för feg för att köra transport i denna halkan. Lite trist men sant. Vågar inte riskera nåt, inte värt det!

Så han får gå väldigt lugnt på hemmaplan emellanåt. Tur att han är tacksam att sätta igång ganska snabbt.

Mindre tacksamt att han samlar energi och nerver denna årstid. Hehe....


Igår jobbade jag till 11 och efter det åkte jag förbi mormor & morfar på hemvägen. Tänkte ta en fika och det gjorde vi också, men innan det så hjälpte jag dom att skotta snö från deras altantak.

Det hade börjat svikta lite så det gjorde himla gott att få rensat där...


Hört några ställen nu som taket rasat in på pga all snö, bl.a ridhuset i Uddevalla (som tur var så klarade sej alla ryttare men 1 häst fick avlivas) Coca-colas varuhus så därav ingen leverans av Cola på ett par veckor. Blomsterlandet/hallen eller vad det heter i Uddevalla och några ställen till...

Inte klokt ju!


Nä jag ska nog ta och skicka lite tradera paket och även lägga ut nya auktioner nu så....

Haj så länge!


--pillan--

Av Pernilla - 2 februari 2010 20:45

Herre milde vilket väder det är ute  Det gör ju inget annat än och snöar. Kommer ju maaasssaaa konstant ju. Jisses! Ligger halvmetern på morsans altanräcke nu... Hua!


Varning för haffsigt inlägg nedan. . .


Har inte vart så aktiv här med mitt skrivande.. Har inte riktigt haft tid och då den funnits så har inte motivationen vart närvarande. Då blir det lite bloggtorka.

Mina senaste dagar har i alla fall vart helt underbara. Förutom jobbet, stallet och det vardagliga så har det bland annat hunnits med en utekväll. Blev att man gick med på trubadurkväll på Christers i Henån med syster Maria och min bästa vän I och väl där mötte jag min älskling Björn!

Vi (som minns kvällen) hahahaha.... Vi hade jättekul!! Blev bra sugen på att göra om det snaaaaart!!Tack mina raringar för kvällen   


Förövrigt så är väll allt som vanligt. Jobbet håller ju förnärvarande till på strana och det funkar väll delvis bra och delvis INTE ALLS! Säger bara en sak och det med en suck ; Orust Kommun   

Vi har i vår lokal ingen kontorstelefon utan förtillfället en vidarekopplad mobil som ibland tycks leva sitt egna liv.

Data har vi men fan inte till någon nytta. Det stationära bredbandet kommunen är uppkopplade på skulle inte funka så vi fick ett mobilt. Tack för det - eller INTE. Det fick snabbt bytas ut men utan resultat. Läget är alltså för katastrofalt för ett modem? Så en data utan internet är som en zebra utan ränder - inte som det bör vara!

Detta gör att vi mister flera av våra program och det ställer till det. Suck, suck och suck. Allt för att försvåra det hela mer, som att vi inte har nog?

MEN för att se det positiva i alla fall så är det himla mysigt att åka runt därute mellan hala, strana och mollsen.

Fick tagit en sån himla mysig bild för några dagar sen...

 

Sen har vi ett fint ställe till, perfekt som rökpaus stop enligt mej och I...

  Imorn ska jag upp till jobbet igen, blir 7-16,30 imorgon + att imorn e.m har vi dialys genomgång så ska vi lära oss det också.


Måste bara nämna i min blogg om hur sjukt lycklig jag är       

Fasen vad underbart det är när pusselbitar börjar hamna på plats och man känner sej nöjd över många delar av sitt liv. Om en punkt i sin tillvaro inte känns hundra eller trivsam så utgör det ganska stor del ändå. Just nu så mår jag så himla bra med allting, eller ah. Förutom vädret då. Haha....

Är så glad över min Björn. Känns så jäkla fint och jag è verkligen helt tokig i honom. Världens finaste kap har jag gjort mej   


Nu ska jag snart krypa ner i soffan och glutta på tv;n. Känner att en förkylning smyger sej på. Har ont i nacken och det trycker i bihålorna. SUCK. Det gör att jag inte kan pussa hej då till Björn OM jag nu vaknar och è förkyld imorn. Han åker ju nämligen på fjällen resa torsdag-söndag och jag skulle aldrig drömma om att riskera och smitta ner honom inför hans roliga tripp norröver. Känns ju sjukt långt att inte få träffa honom förrän nästa vecka... Hmmm....


Jäjä... Nu har jag fått bluddrat av mej lite onödigt så nu tar jag min fluffkudde och beger mej till soffan.

Ha det fint!!!


--pillan--


Ovido - Quiz & Flashcards